Sommartider är det bästa jag vet

Låter ett nytt kapitel börja och jag är ganska bomb säker på att det kommer bli fantastiskt:

The Princess of Västervik goes back to basics! 

Allt går som på rutin men det känns ändå spännande att bo här i sommar. Mitt förhållande till denna stad känns lite komplicerat. Tänk att lilla Vasa ändå kan vara så mycket.

EXCITED!

Alexandra
01.06.2017 kl. 11:52

Söndagssummering

förra året handlade mest om att göra sånt jag tyckte om
förra månaden var 2017s sämsta månad (hoppas jag)
förra veckan klippte jag håret
förra helgen hängde jag med Frida (ofta). Vi sitsade i mjukisbyxor, drack skumpa vid vip-bord, tittade på Thorax spex och åt sushi
igår lagade vi varma smörgåsar till middag
idag tänkte jag försova mig till jobbet 
imorgon ska jag kanske donera blod
i helgen ska vi ha fest
nästa vecka vrids klockan om till sommartid woop
nästa månad är redan nu fullproppad
nästa år spenderas åtimntone till hälften i ett annat land

Alexandra
19.03.2017 kl. 21:31

Hide your reindeers

Bestämde oss för att leva ut det tvättäkta sportlovet i år. Inte för att vi har något lov att jobba med men som tur får man göra lite hur man vill på universitetet (dvs gråta i lagboken veckan efter).

Evighetslång road trip som handlar om att hitta rätt fiilis musik och att undvika renar, massa timmar i backen, naken snörullning och sauna bisset varje kväll och så vidare. Ni vet säkert hur det går till :))))

Nu ska jag ladda upp massa bilder, bara att passa på för jag åker på skidresa cirka vart tredje år! Swoosh swoosh

BRA GÄNG!!!

PS. Vi var ytters coola på Öjberget 2012 med våra matchande turkosa outfits.

Alexandra
14.03.2017 kl. 17:31

I helgen

Helgen var så efterlängtad. Jag har haft migrän och konstiga svindelattacker i veckan. Orsaken är helt säkert stress så jag hoppas verkligen att programmet lättar lite snart. Jag har inte haft migrän sedan högstadiet så ni kan gissa att den kom som en objuden gäst. Jag har migrän med aura versionen som är hmm, helt kakka.

Jag sov så himla mycket. NAJS. Och jobbade lite av någon dum anledning för egentligen var jag sjukanmäld (eller hur det nu blir om man meddelar att man helt enkelt inte orkar jobba).

Aja. När jag slutade joinade jag pojkarnas öl- och spelmys. Vi spelade ett riktigt kiva spel som inte alls handlade om kontroller eller att döda varandra för en gångs skull. Sku passa jättebra till en förfest! Jack box games, antar att man behöver en spelkonsol att ladda er det till men sedan har alla sina egna telefoner som kontroller. 

Efter att vi testat allt i spelet fick jag lite leeeidon så vi gick till Clarion. Ganska optimistiskt att gå dit en lördagkväll. Ska nog göra ett nytt försök någon annan gång! Tänker att det att det ändå sku vara ganska roligt att leka fancy, sippa drinkar och vakta på vår lägenhet genom fönstret.

På söndagen sov jag ännu mer, pluggade och spelade tetris. Anna skickade att hon var sugen på pizza och drog ut mig på pizza + promenad. Hon är den ultimata fiilishöjaren!!

Alexandra
06.02.2017 kl. 15:34

Skogsmullar

Från ett glashalt äventyr runt ett träsk.

Det är soper roligt att hänga med mina gamla jompaflickor! Många av oss har inte så mycket kontakt när vi inte träffas men ändå känner vi ju varandra utan och innan.

Glada girls.

Efter det kan man promenera på en annan åker i en annan stad och äta tre rätters meny.

Alexandra
03.02.2017 kl. 12:59

Skyller på vädret och politiken

Jag är fullt medveten om att man inte riktigt vill läsa klagomål men jag har inte något annat på hjärtat. Jag vet inte om jag är mer förvånad över att det blev så jobbigt här nu eller över att jag ens orkar stiga upp klockan sju varje morgon, fixa frukost, kleta på läppstift och ta mig ut i denna korkade värld.

Vet att ni har egna problem att tänka på istället för mina. Därför ska jag lista några saker jag taggar

- En ledig helg. Då skall jag bjuda Axel på brunch.

- En aha upplevelse inom statistik. Ja, jag har ännu hopp. Dessutom ser jag framemot när man kan krångla med SPSS och rättsfall på balkong eller uteservering istället för i ett opersonligt studieutrymme.

- Långa skidbackar. Ett sportlov i Isosyöte med bästisar närmar sig.

- Vita sneakers på torr asfalt.

Dessutom doftar det Neapelsk pizza i maj och utbytes vår 2018.

 

Så med facit i hand lär allt ordna sig, det gör det ju alltid. Nu skall jag stänga alla fjugofem öppna flikar, koka en tekopp, titta på ett avsnitt The Crown och mysa med ensom varit borta hela helgen. Vi hörs!

Alexandra
31.01.2017 kl. 21:53

Hej 2017

Jag firade nyåret enligt tradition med bästa kompisarna. Jag önskar vi alltid kunde träffas när vi vill. Jag är så tacksam, dom får mig att känna skrattet i hela kroppen <3

(Nellys bild)

PARTY PEOPLE! Lullis stal showen som vanligt, denna gång valde han att posera sittandes på ett ansikte. Dogin ändå <3 

Ett till år med honom också ju! En av årets stora händelser var att vi blev sambos. 

Tiden gick så fort, några flaskor dracks upp och POFF var 2016 borta. Mer om 2016 senare, jag tänkte göra en årsresumé när jag är tillbaka i Helsingfors och har tillgång till bilderna på min gamla laptop. Stay tuned alltså

Och idag firades pizzadagen.

Hur som haver önskar jag er alla ett helt hejdundarande 2017! Min högsta önskan är en snäll värld, lycka och hälsa. 

Alexandra
01.01.2017 kl. 23:27

Busy busy busy

... doing everything at once

Glad lucia! Idag vaknade jag klockan 6 av humpsvakarna som spelade en trudelutt i korridoren :----) Jag fick senare veta att dom fyller 55 idag så lite bus är väl okej. 

Jag har så h i m l a brottom att få färdigt alla kurser nu innan jullovet. Dessutom ska det förstås också hända så mycket annat i december. Decemeber har nog alltid varit mer kaos än fridfullt för mig. Förra veckan satt jag i Kaisa varje dag, träffade massa kompisar, gick på både Torres och VNs julfest och hann ännu till både träna och börja på en ny serie???

Denna vecka är likadan, om inte värre men som tur har jag inget annat val än att vara klar med skolarbetena på fredag. Resten är bara roligt!

Alexandra
13.12.2016 kl. 14:31

Egentligen är det inte mycket som har förändrats

Den första snön för ganska många år sedan:

Vurpar med cykeln

Snöbollskrig

Varm saft på en mossig sten

Omväg hem

Gruspölar i hallen

Dunderdrink (blåbärssmoothie) och ostsmörgås på köksmattan

Området kring min universitetsbyggnad i Kronohagen är alltid vackert men med 20 centimeter snö var det något alldeles extra. 

Alexandra
30.11.2016 kl. 10:48

Höstens sista tisdag

THINKING OF:

Ingenting vettigt längre ikväll, jag känner mig ganska utslagen. Nu ska jag äta pasta och hänga med Axel och hans kusin som sover på vår soffa i några dar.

WATCHING:

Skam på lördagar och White collar nästan varje kväll före vi ska sova.

READING:

Idag: familje- och kvarlåtenskapsrätt

Under jullovet: något roligt som t.ex. Flora Wiströms nya bok

PLANNING:

Hur vi ska dekorera våra stora vita väggar. Att vi har plats för konst kan man minsann säga.

WEARING:

Happy pants och stickatröja, mys!

LISTENING TO:

Redbone. Axel spelar den om och om igen.

EATING:

Shitloads med avocado, rödbeta och persiomon. Älskar säsongsmat!

WANTING:

Att alla mina kära kommer hem över jul vilket tyvärr är omöjligt i praktiken när nån ska till Afrika och nån annan vill inte stressa i jul och skall bara hållas i en stad.

LOOKING FORWARD TO:

Egentligen vill jag ju bara carpa dagen eftersom att hösten mest handlar om att längta bort. Men jag kan inte motstå att se framemot dagsresor, när sista tenten är skriven, att träffa mitt bästa kompisgäng och jullovet i Vasa. Denna jul känns extra nostalgisk eftersom att det är den sista som firas i barndomshemmet. ALSO: 2017! ALSO 2: de nya Gilmore girls avsnitten!

Alexandra
29.11.2016 kl. 18:56

Alexandra

21 år / Helsingfors

It's all about kaffe, katter och kompisar!

 

Loposar (mina besties) med blogg:

Anna

Frida

Nelly

Juuli

Michan

Nadja

Becca

Felicia

<3