Hide your reindeers

Bestämde oss för att leva ut det tvättäkta sportlovet i år. Inte för att vi har något lov att jobba med men som tur får man göra lite hur man vill på universitetet (dvs gråta i lagboken veckan efter).

Evighetslång road trip som handlar om att hitta rätt fiilis musik och att undvika renar, massa timmar i backen, naken snörullning och sauna bisset varje kväll och så vidare. Ni vet säkert hur det går till :))))

Nu ska jag ladda upp massa bilder, bara att passa på för jag åker på skidresa cirka vart tredje år! Swoosh swoosh

BRA GÄNG!!!

PS. Vi var ytters coola på Öjberget 2012 med våra matchande turkosa outfits.

Alexandra
14.03.2017 kl. 17:31

Båtluffen i Grekland

I juni åkte jag till Grekland med sju underbara på den roligaste och mest hypade resan på länge. Vi spenderade en dag i Aten för att sedan fortsätta med båtluffen Santorini - Ios - Mykonos. Jag kan verkligen rekommendera att båtluffa, så roligt och man får se mycket! 

Jag kan redan nu tipsa intressearde att kolla in Nellys bilder också! Men gör det helst efteråt, annars ser mina bilder ut som tråkiga rester :--) 

☀ ATEN

Vi hade 12 timmar på oss och vårt största problem var att få de två olika taxina att åka till samma plats. Vi hade noll koll på staden förutom Akropolis så vi gick dit (gratis som studerande tipstips), åt glass och njöt mest av att äntligen vara samlade igen.

Are those bags popular in your country? Why are you wearing them like that? How many are you? Are you all sisters? Do you want sugar in your coffee? Where are you going next? Why didn't you girls come out last night, we missed you? You're not partying? Who the fuck comes to Ios sober? 

Who's the princess? Frida is

☀ SANTORINI 

Santorini var så obeskrivligt fint. Vi delade ett rum precis vid stranden med svart sand och färska fikon hängandes över vägen. Städerna Fira och Oia var i princip irl vykort.

☀ IOS

Min favorit! Ön var mindre än Santorini och hade färre turister. Natur + kultur + strand + äventyr = 10/10! 

☀ MYKONOS

På Mykonos fixade vi till oss värsta Paradise Hotel huset (med en gethage som utsikt). Vi åkte främst till denna ö för att det fanns en flygplats så vi kunde ta oss tillbaka till Aten. Mykonos är lyxigt, pampigt och party. 

Tack älsklingar, peace out!

Alexandra
10.08.2016 kl. 18:43

Uppsala över en helg

Från och med nu kan jag nog räkna med en tripp till Uppsala åtminståne en gång i året. Så går det om man har en Frida som flyttat dit. 

Vi umgicks hon och jag, jag och hon. Två bortskämda snorungar som för sextonsjutton år sen hittade varandra i korsningen och trampade upp en stig likt en motorväg mellan våra hem.

URS4EVR <3

Alexandra
17.03.2016 kl. 22:36

Ratatas reselista

ÄLKAR ATT RESA! Världen har så mycket att bjuda på

Vilken är den varmaste respektive kallaste resan du gjort?

Det hetaste jag någonsin upplevt var februari 2011 i Mexiko. Vi gjorde en utflykt till Maya underverket Chichén Itzá. Det var platt och det var torrt men mycket häftigt och på hemvägen badade vi i en grotta. Det kallaste var nog skidveckan i Levi med -40 grader, vi lyckades skida sammanlagt cirka tre timmar på fyra dagar. Även Islands bitande vind kändes otroligt kall för att vara juni.

Off pist äventyr i Österrikiska alperna

Hur länge varade din längsta resa?

Två och en halv vecka, Malaysien+Singapore.

Vad är ditt favoritsätt att resa på?

Älskar att åka båt!

Favoritland att resa i?

Kroatien! Vi har under båda resorna haft hyrbil att ta oss runt med, Kroatien är absolut ett av mina favorit länder!

Berätta om en resa som inte blev som du trodde.

Ingen resa blir ju riktigt som man har tänkt sig men det extremaste jag varit med om var nog New York och Domikanska resan som tog slut på Vanda flygfält. Det var en hejdundrande snöstorm så JFK var avstängt i fyra dagar. Vi fick helt enkelt återvända hem med alla väskor packade och bokningar gjorda. Det var sad.

Vad är den turistigaste platsen du varit på?

Kanarieöarna och London kanske.

Vilka tips skulle du ge till en turist som skulle vilja resa till staden du bor i?

Ta färjan till Talinn. NÄ SKOJA. Det finns massa bra i Helsingfors! Till exempel bra kultur, göttig mat och fina kvarter.

Har du några måsten i reseväskan?

Nääe.

Dina fyra bästa resebilder.

Omöjligt svårt, dessutom ledde denna fråga till en och en halv timmes nostalgiresa

Busy Paris, fotad med en total spruken iPhone4

Jag och en favorit som letar efter sjöodjur i Rhendalen

Vad är den sämsta resan du gjort?

Egypten som sjuåring. Kallt, bråkande föräldrar, stora myggbett och medan vi satt på flyget hem sprängdes en bomb i vattenparken vi besökt några dagar innan. Jag har tyvärr förträngt allt bra med den resan (för allt kan ju inte ha varit dåligt).

Vart skulle du vilja åka just nu?

Tokyo och Costa Rica, bestående drömmar <3

Vart vill du absolut inte åka?

Egentligen vill jag överallt men något riktigt oroligt område hoppar jag gärna över för egen säkerhet.

Har du någon resa inplanerad inom en snar framtid?

Well Köln nästa vecka blev ju inte av (buhuu) istället ska jag kattvakta i Vasa haha.

Bokad resa: Grekisk båtluff i juni!!

Obokade resor för våren: Kompishäng med i Köpenhamn med Camilla och i Uppsala med Frida. Hoppas de blir av!

 

Alexandra
31.01.2016 kl. 23:55

Winter wonderland

Åbo i helgen var kalaskul och så himla vintervackert! Jag har överlag varit ganska lite i Åbo och senast var våren 2014. Vi åt massa gotta, drack kaffe i saluhallens tågvagn, funderade, gick överallt(! hade glömt hur det känns) och festade med Juulis svenskaklass + mustascher. Gracias Juuli, Iréne och Tony!

Alexandra
27.01.2016 kl. 18:00

Budabäst

Budapest bjöd på vackra promenader, kyrkor, byggnader, rulltrappor att pussas i och historiska påminnelser. Donau delar staden i Buda och Pest, vi hängde mest i Pest.

C00Lcouple? Inte ens staged

En kväll packade vi simkassarna och blottade våra fyllda magar. Széchenyi badet var höstens upplevelse! Verkligen. Vi njöt i många timmar men fick småspringa för att inte frysa av fossingarna när det skulle bytas bassäng. Mellan de massiva stenblocken fanns en tjock ånga som tog oss till en annan värld. Inne i husen hittade vi grön bassäng efter grön bassäng och en hel del olika bastun. Och titta bara på schackklubben! Efteråt var vi skrynkligare än någonsin förut.

Vi var inte alls sugna på fest men Budapest har ett amazing nattliv. Hela gator fyllda med ''ruin bars'' och hippa caféer. T.ex. hamnade vi på en kommunistbar, ledorden var rött, propaganda och Stalin :')

Ett annat ställe som jag faktikst hade kollat upp var Szimpla Kert. Den häftigaste baren av dem alla, absolut ett äventyr i sig. Man kunde till exempel dricka ölen i ett badkar, hitta de konstigaste detaljerna eller gå ut i trädgården där det var barbeque.

Vi promenerade två gånger över broarna för att upptäcka ''den andra sidan''. Dels slott dels bostäder. 

Vi klättrade upp för berget var slottet fanns, varför åka dyr bergbana eller gå på färdiga stigar när man kan bränna bort en hamburgare? Slottet var vacket, stort osv osv men utsikten var bättre! Tyvärr klarade inte telefonen av att fota genom dimman som lurade över hela staden men det räcker väl med att jag såg det :)

Sista morgonen checkade vi ut (från vår fräscha, stora, billiga apartment?), åt egg benedict och ringde våra föräldrar. 

Budapest förvånade och levererade, det var allt annat än lagom. Åk hit!

Alexandra
05.12.2015 kl. 18:54

Keikkamimmit

Roligt att fan girla över Harry Styles och sjunga rådigågga för fulla halsar under bar himmel. Och trots 1D hypen börjar dö ut så lyckades konserten toppa Stockholm ifjol, så bra feelis både på scen och i publiken.

Egentligen borde jag ha nog av konsterter och festivaler nu men keikkamimmi som jag blivit så vill jag bara ha mer. Flow söndag har massa bra som Alt-J (GAH) och Florence + The Machine vars nya album är guld. Mmmh, där bara måste jag ju va!

Alexandra
07.07.2015 kl. 18:17

Provinssi15

Detta muppgäng gick alla första gången på festival förra veckan. Trots massa regn levde det upp till förväntningarna. I alla fall jag hade jättekul!

När vårt lyxtält Camp Reinikka på två rum och hall stod någolunda stadigt tog vi oss ut i regnet. Axel drog med oss till A day to remember, det visade sig vara det band som överraskade mest av alla :)

 

 

Sen blev det MUSE!! Häftigt men trångt. Dessutom var deras scen sjukt fotogenisk.

Det var Axels födispresent av mig att få se Muse på provinssi. Jag tror jag lyckades med tannke på denhär bilden. Så glad, så söt! 

Dag 2 var det inte så lite mycket bättre väder, vi började med pizza. Jag och Frida åt någon Mexico variant och började nästan spruta eld haha, varför ska det alltid bli så?

Kent var tyvärr lite tråkiga men det var fint ändå!

På Elastinen var det däremot äckligt bra feelis = ful dans längst bak i publiken!

#ELA #jou

Calvin Harris slutade festivalen för oss med ett enda rök, eld och konfettihav. Jag tror hela Törnävänsaari vibrerade när han ropade JUMP.

Skitglada åkte vi hem mitt i natten och alla var tvugna att stiga upp någon timme senare för att jobba.. Förutom jag som sov säkert halva dagen :)

Tack tack, det där gör vi igen!!

Alexandra
02.07.2015 kl. 20:01

Alexandra

21 år / Helsingfors

It's all about kaffe, katter och kompisar!

 

Loposar (mina besties) med blogg:

Anna

Frida

Nelly

Juuli

Michan

Nadja

Becca

Felicia

<3