Love, laughter and happily ever after

Igår 08.10.2016 fick min chef Janina hennes Arthur. Jag blev för en tid sedan frågad om jag ville vara med och fixa deras bröllopsfest, såklart jag ville det!! Janina är dendär roliga peppiga chefen alla vill ha och jag är så glad att jag fick vara en del av deras speciella kväll.

Klockan nio när vi anlände till Telakkaranta steg vi in i en tom yoga studio, timmar senare blev det såhär fint.

15 timmar senare när jag gick iväg själv för att andas ut i trappan med ännu en drink fick jag ett meddelande att en av mina bästa vänner Iréne förlovat sig. Tron i kärlek maxades och jag fällde kanske en glädjetår eller två. Bästa himla nyheten jag kunde få just då <3 Åh

Alexandra
09.10.2016 kl. 20:55

Han och jag

Denna kväll firade vi 18 månader tillsammans. Tänk! 1,5 år sedan han konstaterade att vi nog är ihop. (Min reaktion: whaaaat whooot? förhållande? pojkvän? JAG? hur gör man? när vill du träffa mommo?)

Han kom till mig i Tyskland och inget var hemligt. Vi bodde på ett hotell som serverade tre olika sorters nötsmör till frukost. Underlakanet var senapsgult och madrasserna åkte isär så man föll på golvet.

Och här är vi nu, making magic and stuff <3 Tycker om dig så himla himla mycket, men det vet du nog redan.

Alexandra
15.05.2016 kl. 00:25

Favoritsoppan

Ny vecka nu igen, kul ändå! Jag började just skriva blogginlägg men det blev såå långt (tror jag får dela upp det lite hehe) att jag hann bli hungrig. Gjorde en morot-lins-kokossoppa :)

Detta lade jag i minus saltet, vet inte varför jag satt fram det. PS. kolla vilken stor vitlöksklyfta!! Det är Beccas pappa som odlat och providat oss med en årskonsumtion.

Sen klickade jag på lite turkisk joghurt och mera chili explotion :) Gott och billigt!! Ännu billigare om man orkar göra egen morotspure men jag fick jättemånga körvar billigt. Jag brukar hamstra när jag hittar bra saker på rabatt :--)

Resten av blogginläggen jag nämde kommer så småningom. Nu, ikväll, imorgon eller nästa vecka. Beroende på om jag hittar på något viktigt att göra eller ej. Kram

Alexandra
14.03.2016 kl. 16:29

♀ 8 mars ♀

Pepp via

Glad kvinnodag till alla er som känner sog träffade, ni (vi) är BÄST! Kvinnor är värda mer än rosa rosor idag och alla andra dager men världen är långt från hur den borde vara. Vi kämpar vidare, eller hur? Stay golden

Alexandra
08.03.2016 kl. 10:48

Livet enligt Rosa ombonat på vår kylskåpsdörr

Några meningar som uppstått mitt bland vykort, emojis och rabattkuponger. I pysselverkstaden med Frida fnissade vi jättemycket åt vad som var våran favoritbok för tio år sedan, ''hejdå alla fans''.

Alexandra
19.02.2016 kl. 23:53

She loves the smell of coffees, bloomed roses and new begnnings

Kaffe för mig startade med rynk på näsan, till att vara en överlevnadsfaktor under studenten, till detta. Nu rynkar jag på näsan av helt andra orsaker, för mycket eller konstig skum i mjölken, konstiga eftersmaker eller sötsliskiga siraper. Eller det allra värsta, att betala många euron för något som kommer ur en automat. Kaffesnobb.

Universitetsgatan 6 har ändå absolut inte gjort mig att vilja dricka mera, utan bara bättre!

Det är även något jag önskar andra även kunde inse. Den finska befolkningen idag dricker för mycket kaffe (och enligt mig + andra entusiaster även för dåligt). Efter den andra koppen i skolan eller på jobbet och suget ännu finns kvar är det nog bäst att överväga te eller liknande. Bieffekterna av kaffe är i största grad positiva men ingen sorts överdrift är speciellt bra. 

Favoriter: classic capu och Kaffas Kenya roasts helst gjorda i sifon :)

Konsten bakom vad som hamnar i koppen är så intressant och häftig. Alldeles snart, cirka om någon vecka ska jag äntligen göra mitt barista prov. Tills dess: skål i kopparna!

Alexandra
27.01.2016 kl. 21:46

Tre nya pod-tips

Flora & Frida

De åtta avsnitten som nu finns av Flora och Fridas pod har jag lyssnat slaviskt just den dagen de kommit ut. F&F är så himmelens smarta och pratar om viktiga ämnen ur deras egna synvinkel. De struntar i att låtsas vara experter, bara säger vad de vill! Att lyssna på dem får mig att känna mig så inspirerad. Något av de bästa de sagt: ''hennes framgång är inte mitt misslyckande''. Att våga och se det positiva i att lyfta andra kvinnor, inte trycka ner dem. Det finns plats för oss alla vare sig det gäller i kompisgänget eller någon med samma ambitioner. Så japp, lysnna!

Hjärnknas

Jag har följt Mys blogg i miljontals år, faktiskt en av Flora ovans bästa vänner. My och Natalie pratar i sina hittills två avsnitt (två avsnitt inom en vecka wauw) om psykisk ohälsa. Mycket viktigt, mycket intressant!

Ted & Kaj

Beccas hypande och kvävt skratt sent på kvällen från hennes rum gjorde att jag inte kunde låta bli att lysnna. Så kul att det nästan är farligt att gå med podcasten i öronen på allmänna platser :')

Alexandra
19.11.2015 kl. 13:32

Paus

Biligaste och nyttigaste sättet att stilla glass cravings:

Frysta blåbär med mjölk! Dessutom garanteras en nostalgiresa till barndomen kan jag nästan lova er, för mig är det sommarfrukost längst ut på bryggan i Maxmo.

Så sånt, lyssnar på Vasas flora och fauna (känns häftigt! lyssna om ni int ännu har gjort det) och väntar på att dagen ska forstätta.

Alexandra
28.10.2015 kl. 14:48

Queen

Jag fullkomligt älskar att lyssna på Lanas nya album Honeymoon. Den melankoliska harmonin är lite som hösten och passar bäst efter klockan 21.
Alexandra
22.09.2015 kl. 21:55

Sommarens grej

Tre exempel på roliga saker man kan göra om man har tillgång till en maastopyörä:

Cykla på skogsstigar och på sanden, dricka milkshakes och se Måns Zelmerlöv casually gå förbi. Allt i super bra sällskap!

I know you want one

Alexandra
06.07.2015 kl. 00:14

Alexandra

21 år / Helsingfors

It's all about kaffe, katter och kompisar!

 

Loposar (mina besties) med blogg:

Anna

Frida

Nelly

Juuli

Michan

Nadja

Becca

Felicia

<3