Scar girl

Det är torsdag och jag har fått tio stygn i fingret. Tänkte titta in här, catcha up lite men allt jag får ut är töntiga photo booth bilder så jag tror vi får höras igen en annan dag. 

PS. Njut av Mariah Carey och glögg medans det ännu är najs. 

Alexandra
17.11.2016 kl. 19:41

Sälj din själ till ett band

Så sjunger de och vi gör det om och om igen.

Alexandra
30.10.2016 kl. 00:25

Love, laughter and happily ever after

Igår 08.10.2016 fick min chef Janina hennes Arthur. Jag blev för en tid sedan frågad om jag ville vara med och fixa deras bröllopsfest, såklart jag ville det!! Janina är dendär roliga peppiga chefen alla vill ha och jag är så glad att jag fick vara en del av deras speciella kväll.

Klockan nio när vi anlände till Telakkaranta steg vi in i en tom yoga studio, timmar senare blev det såhär fint.

15 timmar senare när jag gick iväg själv för att andas ut i trappan med ännu en drink fick jag ett meddelande att en av mina bästa vänner Iréne förlovat sig. Tron i kärlek maxades och jag fällde kanske en glädjetår eller två. Bästa himla nyheten jag kunde få just då <3 Åh

Alexandra
09.10.2016 kl. 20:55

I min mage och i mina öron idag

Idag tog jag en skrivpaus och åt himelsk lunch med Theresia! Nästa gång jag träffar på nån som är anti-grönsaker ska jag ta med den till Silvoplee på 10/10 veg(an)e buffa!! 

Kvällsprogram: tangentsmatter

Alexandra
07.10.2016 kl. 17:00

00220 Busholmen

Jag har bytt stadsdel! 

Att bo med Rebecca i Tölö är helt klart något av det bästa och roligaste jag gjort i hela mitt liv. Vardagen var som en fest! Men nya kapitel skrivs. Busholmen har en helt annan atmosfär. Det känns urbant och här från åttonde våningen har vi sjöutsikt (rosa himel + Drumsö skyline=!)

Lägenheten var kaos allt för länge och ännu är det kalt om väggar och golv men vår nya dubbelsäng är perfekt och vi har massa kompisar som grannar (bästa)!

Jag tänkte göra en öppen välkommen på kaffe inbjudan men kaffekokaren är sönder. Som tur finns det bubbel i kylen!

Alexandra
19.09.2016 kl. 22:56

Välkommen känsla och välkommen höst

Jag har nog inte på länge känt mig såhär nöjd och i takt med mig själv. Kanske lite väl självbelåten vem vet, inte jag. Jag vet bara att det känns så himla bra nu!

Jag har kommit över hinder och så vitt jag vet svider inga sår. För första gången på en evighet känns det som att jag kan blicka fram och ens ha en aning om vad som väntar mig framför. Missförstå mig inte, jag älskar att vara spontan och mycket brukar sluta annorlunda än jag tänkt mig. Det känns bara så tryggt nu. Jag ser framemot imorgon, fredag, nästa vecka, november osv, meeeermeeeer!!!

Alexandra
19.09.2016 kl. 22:44

Atm

Vad har du gjort på senaste tiden? Jag jobbade 71 timmar på tio dagar och brottades med jobbiga beslut i mitt huvud. Sen kom Rebecca hem och Frida hälsade på över helgen. Otaliga rundor av carcassone, karaoke klubb, njutit av det fina vädret i parker och klappat på varandras ryggar när det behövts. Jag har ingen aning om vad jag skulle göra utan dem. Bästa <3

Vad ser du framemot? Att jag snart ska flytta. Jag och Axel har fått en splitterny tvåvåningslägga på Busholmen. Jag ser så framemot att pyssla på där och att vakna tillsammans med honom en helt vanlig torsdag. Också att min första studiehöst kickar igång förstås!

Vad läser du just nu? Americanah, i alla fall finns den på mitt nattduksbord.

Vad lyssnar du på? Jag tycker det är skönt att dricka te och lyssna på Kent igen. Hösttecken much

Vad ska du göra imorgon? Jag har inga andra planer än jobb. Jag börjar klockan sju så egentligen har jag ju hela kvällen på mig. Kanske jag ska gymma och fixa god middag.

Vem kramade du senast? Jag kramade Frida hejdå imorse innan hon tog tåget tillbaka till Vasa. Det känns lite läskigt att jag inte har någon aning om när vi kan ses nästa gång.

Alexandra
23.08.2016 kl. 19:30

Hej på er igen

Sommarvasa är över för i år. Åh vad jag varit lycklig där bland alla jag tycker om, på platser jag tycker om, i fint väder och utan tryck.

Nu är jag hemma igen. I favorit Helsingfors! Jobbar, jobbar. Jag tycker det är otroligt roligt men jag tycker det känns lite tråkigt att mest bara umgås med mig själv. Pokénader i regnet börjar bli uttjatat fniss.

Som tur kom räddaren Juuli hit med mig i några dagar. Fin person att bolla livet med! <3

Alexandra
17.08.2016 kl. 16:33

Båtluffen i Grekland

I juni åkte jag till Grekland med sju underbara på den roligaste och mest hypade resan på länge. Vi spenderade en dag i Aten för att sedan fortsätta med båtluffen Santorini - Ios - Mykonos. Jag kan verkligen rekommendera att båtluffa, så roligt och man får se mycket! 

Jag kan redan nu tipsa intressearde att kolla in Nellys bilder också! Men gör det helst efteråt, annars ser mina bilder ut som tråkiga rester :--) 

☀ ATEN

Vi hade 12 timmar på oss och vårt största problem var att få de två olika taxina att åka till samma plats. Vi hade noll koll på staden förutom Akropolis så vi gick dit (gratis som studerande tipstips), åt glass och njöt mest av att äntligen vara samlade igen.

Are those bags popular in your country? Why are you wearing them like that? How many are you? Are you all sisters? Do you want sugar in your coffee? Where are you going next? Why didn't you girls come out last night, we missed you? You're not partying? Who the fuck comes to Ios sober? 

Who's the princess? Frida is

☀ SANTORINI 

Santorini var så obeskrivligt fint. Vi delade ett rum precis vid stranden med svart sand och färska fikon hängandes över vägen. Städerna Fira och Oia var i princip irl vykort.

☀ IOS

Min favorit! Ön var mindre än Santorini och hade färre turister. Natur + kultur + strand + äventyr = 10/10! 

☀ MYKONOS

På Mykonos fixade vi till oss värsta Paradise Hotel huset (med en gethage som utsikt). Vi åkte främst till denna ö för att det fanns en flygplats så vi kunde ta oss tillbaka till Aten. Mykonos är lyxigt, pampigt och party. 

Tack älsklingar, peace out!

Alexandra
10.08.2016 kl. 18:43

Boom, det är redan juli

(hej)

Jag har saknat detta lite känner jag nu. Åh. Hur är det med er? Jag mår jättebra, jag fick just semester och drack dyrt vin med min syster ikväll.

Jag minns inte vad jag skrivit på bloggen men för att klargöra så har jag fortsatt som barista på Fratello över sommaren. Sommar Helsingfors är UNDERBART men lite ensamt. Nu när jag har semster ska jag åka upp till Österbotten för en längre tid, kanske till och med en hel månad. Det ska bli fint, jag har så mycket roligt att se fram emot!

Nu är det även klappat och klart att jag börjar studera till hösten. Mellanåren var lärorika, behövliga och roliga men det senaste halvåret har jag bara gått och längtat efter att gå i skola igen. Gulis höst känns till skillnad mot själva studierna lite avlägset men kanske jag ännu kan hitta motivation till det med! 

Vill ni veta vad jag gjort de senaste dagarna? (förutom att packa kappsäck, servera turister, källsortera och springa på löpband)

Han var här. Distans är bajs men bubblan man lever i sen då man väl träffas är helt underbar. Pride-veckan gav en extra kärleks boost till hela Finland <3

På en och samma dag mötte jag upp Nadja och denna söta. Alltså titta på våra fina glassar!!

Och idag har jag som sagt druckit vin med min syster. Hon har just varit på hennes kompis drömmiga bröllop i Italien. Om några veckor ska även jag gå på bröllop (Solf, Toscana same shit). Jag har varit på en och annan vigsel men ett riktigt bröllop har jag inte deltagit i på säkert 10 år.

Vi gick till Holiday på Skatudden som är nyöppnat för i sommar. Gudars vilket roligt ställe alltså! Ella hade redan tetsat cirka var tredje rätt på menyn så smakrådet ledde mig till denna göttiga sushi bowl. Nom. 

När det blåste upp blev det kallt och vi gick vidare. Drack te och delade lite choko på El Fant (jag ligger såå efter, älskar ju att testa nya paikkor men hade inte heller varit här än).

En bra början på min vacayay. Nu ser jag fram emot en lång nattsömn och festivalliv deluxe!! Är det någon annan som ska på Ruissi i helgen?

Alexandra
06.07.2016 kl. 22:51

Alexandra

21 år / Helsingfors

It's all about kaffe, katter och kompisar!

 

Loposar (mina besties) med blogg:

Anna

Frida

Nelly

Juuli

Michan

Nadja

Becca

Felicia

<3