Uppsala över en helg

Från och med nu kan jag nog räkna med en tripp till Uppsala åtminståne en gång i året. Så går det om man har en Frida som flyttat dit. 

Vi umgicks hon och jag, jag och hon. Två bortskämda snorungar som för sextonsjutton år sen hittade varandra i korsningen och trampade upp en stig likt en motorväg mellan våra hem.

URS4EVR <3

Alexandra
17.03.2016 kl. 22:36

Vårpepp, vin, triple spoon, årsfestveckoslut och annat trevligt

Heej kompisar, hur mår ni? 

Jag tänkte sammanställa lite vad som hänt på senaste tiden utöver jobb och studier. Jag gissar att detta kan bli rätt långt, så kan det bli om man har roligt :)

Saker som gett mig energi: solljuset, solglasögon klädda peeps på Helsingfors gator, mycket häng med pojkvän, svettiga eftermiddagar på gymmet, fratidspepp, att ha så himla fina kopisar, personlig utvecklas och tillräckligt med sömn

Varning för onödigt babbel {{ Dessutom har jag lyft upp cykeln från vinterförrådet så nu kan jag susa fram igen jippi!Är för övrigt mycket nöjd över gårdagens två upptäckter. Det är nämligen så att jag hittat substitut för två av några saker som skulle vara bättre om jag bodde kvar i Vasa. På gymmet i Gräsviken som jag inte besökt förrens nu har de nämligen les mills timmar = body attack(älskar!!). Jag tror att jag aldrig i mitt liv kommer hitta ett gym som jag tycker om så mycket som sports club men nu då jag får gå på Les Mills timmar igen känns det lite bättre. Sidospår men den andra saken jag har hittat här är ett citymarket (faktikst i samma hus som gräsviken gymmet) + pepp att de imorgon öppnar ett splitternytt supermarket i Tölö. Slut på dyra handelsturer till valintatalo eller att behöva åka hela vägen till centrum nu :) }}

Saker som tagit energi av mig: planering av min vardag, kroppsdelar som tar sjukt och nojandet

Det här är ju ganska länge sedan men skumpaglada (efter marimekko-ratata kvällen) gick jag och Becca på blomsterhandel. Nu pryder två nya växter vårt hem, Erik the monstrea och Amadeus the puupapu.

En kväll tog jag Axel under armen och gick på bio. Vi såg Deadpool, han fick välja film och jag var skeptisk till en början (gillar ej sci-fi hehehe) men den var jätterolig!

SÖT!!!

En dag packade jag en stor väska redo för att kunna träna, ha normala kläder, sova över, festa och jobba. Mötte upp Theresia, åt burgare på Friends&brgrs (vegebiffen var jättegod!!), sökte långklänning och blev så törstiga att vi blev tvugna att köpa kaka. Logic.

Choko-appelsin-ingefära rawkaka, NOM! 

Hoppetihopp nästan en hela vecka framtåt till fredag. Efter en tio timmar lång jobbdag gick jag ut med Alina. Vi lärde känna varandra på Kulturkarnevalen för massa år sedan, kul grej att vara med varandra nu igen. 

Medan vi förflyttades ifrågasatte jag mitt sinnestillstånd när jag såg denna. Jag avslutade kvällen på Tenho i Kallio, chillidill ställe!

Morgonen där på kom Nadja över på frukost. Det var jätteroligt att höra om hennes härliga lundaliv och att längta lite till sommaren. Nadja har förresten flyttat sin blogg till ratata :)

Att Anna fyllt 21 skulle ju givetvis även firas! Vi började med Fafa's och hemlisar.

Hemma åt vi min favoritglass Kolme Kaverin blåbär-kardumemma <3 Som vanligt då Anna är hos oss pajade vi varandra på magarna före läggdags. ÄLSKLINGAR. Önskar att det fanns fler antiloper i denna stad.

På internationella kvinnodagen hade Axel bestämt sig för att göra middag till mig och Becca (som är fotare av denna bild OCH har skaffat blogg igen!!!). Även denna kväll slutade i en triple spoon. Tycker det är ganska bäst att vi tre går så bra ihop, jag menar annars kanske det skulle bli lite jobbigt. 

Weekend essentials! Denna bild tog jag i lördags, redo får årsfesthelg i Otnäs. 

Min bordsherre, jag och avec festfina!

Grattis TF på 144 års dagen!! Festen var ljuvlig och barocktemat var perfekt. 

Men sillizen var bäst!!

Bollhav, pomppulinna, sockervadd, pannkaka, glass, kompisar och bra feelis. Det är fest påriktigt det!

Tack och hej, PUSS!

Alexandra
16.03.2016 kl. 13:02

Kärlekshelgen

Hallå i stugan, hoppas ni har det bra. Lördagmorgon hade både jag och Rebecca de härligaste vårkänslorna. Alla gardiner drogs upp och vi tassade runt till någon positiv spotify-lista.

Hopphopp gick jag ett kvarter söderut till Nelly och Ben (det mest fabulösa och gosiga par jag känner) som var i Helsingfors över helgen. SKOJ! 

Bestämde oss för att mätta hungriga magar och för att krydda till det lite gick vi inte till fafa's ;) Bra det för på Pjazza åt jag nog en av den godaste glutenfria pizzan någonsin! (med massa gott som zucchini, äggplanta, oliver, mozzarella och färsk basilika). Tiden går fort när man pratar om konstiga och intressanta saker så jag fick lite bråttom hem, byte av väska och kletandet ansiktet innan jag mötte upp Theresia för att missa några Esbo bussar.

För att sedangå på Valentinsitz (och förfest, mellanfest, efterfest ni vet). Det var festligt!!!! Men bäst av allt var nog att kring sextiden på morgonen helt oväntat höra Tanja med vänners fnitter från köket. Ett fåtal timmar sovda men brudarna bjöd oss på brunch (mycket välvalda matvaror för att ha blivit inhandlade mitt i natten med begränsat medvetande måste jag säga!)

När jag och my valentine kände oss färdiga med degandet åkte vi till Fuku på sushibuffa. Dödsgott! Axel och jag gillar att äta sushi tillsammans och detta är nog bästa buffen någonsin. Älskar sushi, älskar honom.

Som grädde på moset hade jag också en mysig kväll. Nu känner jag mig fit for fight, hej vecka nummer sju.

Alexandra
14.02.2016 kl. 23:58

Kölle alaaf

Det har nyss varit karneval i lille Kölle. Mitt facebook- och snapchatflöde har bombarderats av vänner som firat i vår gemensamma tyska favorit stad. Jag var inte på plats i år men lever ännu i minnena av fjolårets sex dagars episka fest!

Bra orsak att ha glittrig ögonskugga en hel vecka!! På alla hjärtans dag var jag ängel och festade i mina gymskor (bör upprepas, så skönt!)

Nu ska jag dammsuga till Karnevalsmusik, låtsas att jag dansar med främlingar på gatan eller i ett fönsterbräde med bästisar. Ni vet inte hur många gånger jag hört de tjugo/trettio kändaste karnevalslåtarna, kidsen lyssnar på låtarna året om!

Alexandra
11.02.2016 kl. 19:14

Winter wonderland

Åbo i helgen var kalaskul och så himla vintervackert! Jag har överlag varit ganska lite i Åbo och senast var våren 2014. Vi åt massa gotta, drack kaffe i saluhallens tågvagn, funderade, gick överallt(! hade glömt hur det känns) och festade med Juulis svenskaklass + mustascher. Gracias Juuli, Iréne och Tony!

Alexandra
27.01.2016 kl. 18:00

Nytt år med gamla babes

Som vanligt missar vi nästan tolvslaget. I år på grund av att en frisyr fattar eld, hunden har panik och hur gör man med pojkvänner: ska man spraka, skåla eller hånglas först? Ganska tokigt men mycket roligt.

Jag hade en underbar kväll med underbara samlade vänner!

Alexandra
01.01.2016 kl. 18:40

24.12 - favoritdag

Satt på hepparygg ute i en kolsvart skog tills solen steg upp med Frida och Nelly. Good vibes som räckte resten av dagen <3

Livliga smågäster kom på kaffe som sedan blev utbytta mot mommo. Jag fick fira dagen med så himla många jag tycker om. Det plus lite god mat är allt som räknas.

Mina storasyskon och jag, mina bästa förebilder!

Sen blev det mat tills sömmarna började knaka och julklappsöppning. Som vanligt tittade vi på filmen som fanns under granen och någonstans där svängde min egna tomte utan skägg in på gården.

Hoppas ni också fick ha en fin jul att minnas men om inte så är det ju över redan. Kram

Alexandra
30.12.2015 kl. 12:32

November nights

Onsdag

Helt okej att missa spåran på minuten då man kan skriva några kvällsfunderingar i finaste stolen under tiden man väntar på en ny. Tanja bjöd på kokosbollar och roliga historier, Rebalex approves!

Söndag

Lugnet efter stormen på Alexandersgatan. Jag jobbade julöppning och det var crazy. Ps. välkommna in på kaffe eller glögg någon dag, sku vara roligt att se mera känt (och svenskt) folk på Fratello :--)

En annan lördag

Becca och Kevin som älskar livet <3

Alexandra
24.11.2015 kl. 10:02

Halloween

Halloween finns abslout inte med på listan av mina favorit högtider. Budskapet tar sig lite fel ni vet, tbh tror jag inte ens en tanke av mig skänktes åt bortgångna personer. Vilket i efterhand känns väldigt fel! Istället gick jag på fest haha

Höll i alla fall fast i att inte klä mig läskigt, Hermione kändes lagom (och billigt, thanks friends).

Come on HP, let's go party! Påväg till nation uträttade vi ärenden som tex att leta efter 1. en öppen butik 2. en vessa borste åt Dr Mugg.

En väldigt söt och älskad groda!

HEJDÅ, nu ska jag langa koffein resten av dagen (+ skriva ett arbete och packa resväskan)

Alexandra
03.11.2015 kl. 10:09

Helger är nog ändå bäst

Teknologer är kul men det är nog tur att jag inte vill bli en för samhällets bästa. Axel kom ner i fredags och på lördag gick vi å gänget på tfs inledande sitz, dessutom kom Becca också. Fun!

Banana var också där i sin nya ljusrosa halare. Jag och Rebecca har nog haft lite kompisabstinens (sku inte vi bo tillsammans vore det nog panik) så det var tur att Anna finns inom bussavstånd nu. Sitz, fest, dans, dans, hamburgare, världens finaste famn som botar flera timmars hicka med en enda beröring, godnatt.  

Nångång alldeles för sent steg vi på bussen tillbaka till Helsingfors och Anna kom med. Åt körvin och gosade tills det var sovdags igen. 

Alexandra
07.09.2015 kl. 22:39

Alexandra

21 år / Helsingfors

It's all about kaffe, katter och kompisar!

 

Loposar (mina besties) med blogg:

Anna

Frida

Nelly

Juuli

Michan

Nadja

Becca

Felicia

<3