Grön sockervadd är bästa sockervadd

Vem vill ens ha en tv?

Alexandra
18.05.2016 kl. 23:50

Han och jag

Denna kväll firade vi 18 månader tillsammans. Tänk! 1,5 år sedan han konstaterade att vi nog är ihop. (Min reaktion: whaaaat whooot? förhållande? pojkvän? JAG? hur gör man? när vill du träffa mommo?)

Han kom till mig i Tyskland och inget var hemligt. Vi bodde på ett hotell som serverade tre olika sorters nötsmör till frukost. Underlakanet var senapsgult och madrasserna åkte isär så man föll på golvet.

Och här är vi nu, making magic and stuff <3 Tycker om dig så himla himla mycket, men det vet du nog redan.

Alexandra
15.05.2016 kl. 00:25

Guldkanter

Hej på er! Idag är en ofestlig lördag, jag har varit en riktig surpuppa hela dagen. I och för sig åt jag prick det vad jag ville till middag, våffelpotatis och kokosbollar. De va gött. I väntan på bättre humör tänkte kolla över lite vad som hänt. Le go.

WAPP! Jag firade bakom disk och senare hakade jag på teknologerna! På hemvägen hamnade vi i ett gatukorsnings rave. Händer sånt ens i Finland haha? 

1A MAJ! Som dessutom i år var sommarens första dag. En dag att bara njuta och utmana mungiporna, perfekt!

VARDAGSMYSET! Jäklar vilka kvällsmål som skapas i detta kök

MERA MAT! Vi blev bjudna på massa våfflor gjorda med massa kärlek!

PICKNICK on the klipps! 

FLUFF TRÄD OCH RAW CAKE! Ella är bra, hon drog ut mig på cykelutflykt i perfekt väder när jag annars skulle ha suttit inne och glott. Vi testade också på Raw n' more cafét som öppnat här vid Tölö torg. 

SUSHI!

Och lite helt vanlig VARDAG! 1. Hur gör man för att inte vilja rycka upp tulpaner ur jorden? 2. Duunari tyttö på matpaus. 3. Ett prov är skrivet och dessutom i denna fina byggnad. Humanister får inga ipads men kan njuta av fin miljö istället. 4. Teori på teori. 5. Att kunna ta sig omkring på cykel igen är bäst, ingen protest!

Alexandra
14.05.2016 kl. 22:02

Ett snabbt hej

Kaisas takterass har bra vyer att vila ögonen på ibland.

Jag har varit och kommer fortsätta vara lite busy nu några veckor framåt. Inträdesproven skall skrivas och besmästras med brutal start imorgon. Jag känner mig riktigt motiverad att börja studera i höst och känner mig äntligen nöjd med mina val. Som första val söker jag in till socialt arbete på soc&kom! Jag tror på mig själv men om detta inte går vägen.. Ja, då har jag ingen aning. 

Dessutom jobbar jag, försöker andas in värmen (VÄDRET RÄDDAR MIG) och samla energi med såna jag tycker om!

Vi syns tå vi råkas!

Alexandra
11.05.2016 kl. 19:22

Vännerna en fredagskväll

Felicia har sovit på vårat golv några dygn = myskvällar under täcket. När vi väl vågade oss ut i fredags var inte blåst och regn så farligt. Vi kan ju liva upp vilken grådaskig stad som helst liksom.

Åt slinkig mat med vit tröja. Lyckades inte trots haklapp.

Alexandra
25.04.2016 kl. 21:32

Polka dots are in for spring, right?

Hörniii, jag är frisk! Tolv dagar utan att tvätta håret, sömnlösa tnätter, troslös i mjuksbyxor och ful/tråkångest är över!!

Fortfarande har jag lite illa med energi och river upp några skorpor i misstag. Igår köpte jag världens minsta tub med kräm för nästan 40€. Aj. Dyrt. Bara för att dämpa magknipet som uppstår då jag drar handen över min hy. Jag som alltid haft så slät hy, tyckt om min hy... Något hålliknande ärr på höften eller magen kan jag väl ta men i ansiktet. Snälla nej. 

Positivt: jag kommer aldrig få vattkoppor igen. Jippie.

Alexandra
25.04.2016 kl. 20:57

Tb påsk

Påsken i år kändes lång och emellanåt blev det till att jag + någon vän låg frustrereade i sängen utan något att göra. Tänk vilken lyx ändå!

Torsdag morgon var alla sängar i lyan fyllde. Alla utom en steg upp för att grädda piroger, blanda mimosas och duka fram. Axel fyllde 22 år! Becca och Frida styrde upp med den härligaste (och kanske falskaste) födelsedagsuppträdandet jag någonsin skådat :')

Matkaeväät deluxe

I Vasa var det mesta som vanligt. Min syster var också hemma hela påsken och hade med sig puppekaninen. Super mysigt med en påskpupu som skuttar omkring (men också en bur att snubbla in i när man kommer hem fem på söndagsmorgonen)

I Petalax blev det avancerad wok, påskbrasa och 50-års dag. Menaningen var att jag nu på lördag skulle gå på Axels föräldrars 100års fest (50+50) men nu kan jag nog inte gå.

På tidag då allt var öppet igen fanns det plötsligt så många saker att göra. Bland annat fika på Raawka.

Frida har så tuffa skor! Kss kss

Det hör inte riktigt till min natur att fota mina egna kläder så Frida får stå för en våroutfit här. Färre lager, ljusa färger och solglasögon får mina mungipor att rycka.

Utvilad och lycklig i hjärtat återvände jag till Helsingfors. Annat var det med påskpupun.. 

Alexandra
15.04.2016 kl. 11:50

Prickigare än korven

VR bjöd på fina Hämeelinna vyer!

Hej! Mitt förra klagoinlägg är förklarat. Jag har nämligen gått och sjukat ner mig med vattkoppor. Det låter som ett skämt, jag vet. Jag menar veeem får vattkoppor nu längre och varfööör fick jag inte detta som barn!?

Jag kan skriva under att vattkoppor i vuxen ålder är fyjävla jobbigt men jag är glad att jag inte ligger på sjukhus. Hoppas bara att jag klarar mig undan permanenta ärr..

Inte skrapa. Inte skrapa. Inte skrapa.

Är också glad att jag åkte till Vasa på direkten. Kanske smittade jag ner några barn på vägen, ber om ursäkt för det. Här har jag i alla fall sällskap och någon som hämtar mediciner och glass vid behov. Glass är en viktig del av tillfrisknandet!! (har prickar på tonsillerna)

Alexandra
14.04.2016 kl. 13:22

Blablabla

Det bultar, kliar och huvudet är tungt. Dessutom har jag fyra finnar i ansiktet. 

Jag köper en glassig vårnyhet för pantpengarna och väntar på morgondagen. 

Hur är det med er? Kan inte nån snälla berätta en knasig uppmuntrande berättelse?

Alexandra
11.04.2016 kl. 16:44

Barista på papper

Gjorde mitt färdighetsprov och fick detta förkläde runt halsen för en tid sedan YAY

Förra veckan ordnades Latte art throw down med gänget

Det blev en del latte kadaver över. Hur många liter mjölk som hamnade i vasken??? nåja det var soperskoj!

Alexandra
06.04.2016 kl. 00:36

Alexandra

21 år / Helsingfors

It's all about kaffe, katter och kompisar!

 

Loposar (mina besties) med blogg:

Anna

Frida

Nelly

Juuli

Michan

Nadja

Becca

Felicia

<3