Ett snabbt hej

Kaisas takterass har bra vyer att vila ögonen på ibland.

Jag har varit och kommer fortsätta vara lite busy nu några veckor framåt. Inträdesproven skall skrivas och besmästras med brutal start imorgon. Jag känner mig riktigt motiverad att börja studera i höst och känner mig äntligen nöjd med mina val. Som första val söker jag in till socialt arbete på soc&kom! Jag tror på mig själv men om detta inte går vägen.. Ja, då har jag ingen aning. 

Dessutom jobbar jag, försöker andas in värmen (VÄDRET RÄDDAR MIG) och samla energi med såna jag tycker om!

Vi syns tå vi råkas!

Alexandra
11.05.2016 kl. 19:22

Vännerna en fredagskväll

Felicia har sovit på vårat golv några dygn = myskvällar under täcket. När vi väl vågade oss ut i fredags var inte blåst och regn så farligt. Vi kan ju liva upp vilken grådaskig stad som helst liksom.

Åt slinkig mat med vit tröja. Lyckades inte trots haklapp.

Alexandra
25.04.2016 kl. 21:32

Polka dots are in for spring, right?

Hörniii, jag är frisk! Tolv dagar utan att tvätta håret, sömnlösa tnätter, troslös i mjuksbyxor och ful/tråkångest är över!!

Fortfarande har jag lite illa med energi och river upp några skorpor i misstag. Igår köpte jag världens minsta tub med kräm för nästan 40€. Aj. Dyrt. Bara för att dämpa magknipet som uppstår då jag drar handen över min hy. Jag som alltid haft så slät hy, tyckt om min hy... Något hålliknande ärr på höften eller magen kan jag väl ta men i ansiktet. Snälla nej. 

Positivt: jag kommer aldrig få vattkoppor igen. Jippie.

Alexandra
25.04.2016 kl. 20:57

Tb påsk

Påsken i år kändes lång och emellanåt blev det till att jag + någon vän låg frustrereade i sängen utan något att göra. Tänk vilken lyx ändå!

Torsdag morgon var alla sängar i lyan fyllde. Alla utom en steg upp för att grädda piroger, blanda mimosas och duka fram. Axel fyllde 22 år! Becca och Frida styrde upp med den härligaste (och kanske falskaste) födelsedagsuppträdandet jag någonsin skådat :')

Matkaeväät deluxe

I Vasa var det mesta som vanligt. Min syster var också hemma hela påsken och hade med sig puppekaninen. Super mysigt med en påskpupu som skuttar omkring (men också en bur att snubbla in i när man kommer hem fem på söndagsmorgonen)

I Petalax blev det avancerad wok, påskbrasa och 50-års dag. Menaningen var att jag nu på lördag skulle gå på Axels föräldrars 100års fest (50+50) men nu kan jag nog inte gå.

På tidag då allt var öppet igen fanns det plötsligt så många saker att göra. Bland annat fika på Raawka.

Frida har så tuffa skor! Kss kss

Det hör inte riktigt till min natur att fota mina egna kläder så Frida får stå för en våroutfit här. Färre lager, ljusa färger och solglasögon får mina mungipor att rycka.

Utvilad och lycklig i hjärtat återvände jag till Helsingfors. Annat var det med påskpupun.. 

Alexandra
15.04.2016 kl. 11:50

Prickigare än korven

VR bjöd på fina Hämeelinna vyer!

Hej! Mitt förra klagoinlägg är förklarat. Jag har nämligen gått och sjukat ner mig med vattkoppor. Det låter som ett skämt, jag vet. Jag menar veeem får vattkoppor nu längre och varfööör fick jag inte detta som barn!?

Jag kan skriva under att vattkoppor i vuxen ålder är fyjävla jobbigt men jag är glad att jag inte ligger på sjukhus. Hoppas bara att jag klarar mig undan permanenta ärr..

Inte skrapa. Inte skrapa. Inte skrapa.

Är också glad att jag åkte till Vasa på direkten. Kanske smittade jag ner några barn på vägen, ber om ursäkt för det. Här har jag i alla fall sällskap och någon som hämtar mediciner och glass vid behov. Glass är en viktig del av tillfrisknandet!! (har prickar på tonsillerna)

Alexandra
14.04.2016 kl. 13:22

Blablabla

Det bultar, kliar och huvudet är tungt. Dessutom har jag fyra finnar i ansiktet. 

Jag köper en glassig vårnyhet för pantpengarna och väntar på morgondagen. 

Hur är det med er? Kan inte nån snälla berätta en knasig uppmuntrande berättelse?

Alexandra
11.04.2016 kl. 16:44

Barista på papper

Gjorde mitt färdighetsprov och fick detta förkläde runt halsen för en tid sedan YAY

Förra veckan ordnades Latte art throw down med gänget

Det blev en del latte kadaver över. Hur många liter mjölk som hamnade i vasken??? nåja det var soperskoj!

Alexandra
06.04.2016 kl. 00:36

Uppsala över en helg

Från och med nu kan jag nog räkna med en tripp till Uppsala åtminståne en gång i året. Så går det om man har en Frida som flyttat dit. 

Vi umgicks hon och jag, jag och hon. Två bortskämda snorungar som för sextonsjutton år sen hittade varandra i korsningen och trampade upp en stig likt en motorväg mellan våra hem.

URS4EVR <3

Alexandra
17.03.2016 kl. 22:36

Vårpepp, vin, triple spoon, årsfestveckoslut och annat trevligt

Heej kompisar, hur mår ni? 

Jag tänkte sammanställa lite vad som hänt på senaste tiden utöver jobb och studier. Jag gissar att detta kan bli rätt långt, så kan det bli om man har roligt :)

Saker som gett mig energi: solljuset, solglasögon klädda peeps på Helsingfors gator, mycket häng med pojkvän, svettiga eftermiddagar på gymmet, fratidspepp, att ha så himla fina kopisar, personlig utvecklas och tillräckligt med sömn

Varning för onödigt babbel {{ Dessutom har jag lyft upp cykeln från vinterförrådet så nu kan jag susa fram igen jippi!Är för övrigt mycket nöjd över gårdagens två upptäckter. Det är nämligen så att jag hittat substitut för två av några saker som skulle vara bättre om jag bodde kvar i Vasa. På gymmet i Gräsviken som jag inte besökt förrens nu har de nämligen les mills timmar = body attack(älskar!!). Jag tror att jag aldrig i mitt liv kommer hitta ett gym som jag tycker om så mycket som sports club men nu då jag får gå på Les Mills timmar igen känns det lite bättre. Sidospår men den andra saken jag har hittat här är ett citymarket (faktikst i samma hus som gräsviken gymmet) + pepp att de imorgon öppnar ett splitternytt supermarket i Tölö. Slut på dyra handelsturer till valintatalo eller att behöva åka hela vägen till centrum nu :) }}

Saker som tagit energi av mig: planering av min vardag, kroppsdelar som tar sjukt och nojandet

Det här är ju ganska länge sedan men skumpaglada (efter marimekko-ratata kvällen) gick jag och Becca på blomsterhandel. Nu pryder två nya växter vårt hem, Erik the monstrea och Amadeus the puupapu.

En kväll tog jag Axel under armen och gick på bio. Vi såg Deadpool, han fick välja film och jag var skeptisk till en början (gillar ej sci-fi hehehe) men den var jätterolig!

SÖT!!!

En dag packade jag en stor väska redo för att kunna träna, ha normala kläder, sova över, festa och jobba. Mötte upp Theresia, åt burgare på Friends&brgrs (vegebiffen var jättegod!!), sökte långklänning och blev så törstiga att vi blev tvugna att köpa kaka. Logic.

Choko-appelsin-ingefära rawkaka, NOM! 

Hoppetihopp nästan en hela vecka framtåt till fredag. Efter en tio timmar lång jobbdag gick jag ut med Alina. Vi lärde känna varandra på Kulturkarnevalen för massa år sedan, kul grej att vara med varandra nu igen. 

Medan vi förflyttades ifrågasatte jag mitt sinnestillstånd när jag såg denna. Jag avslutade kvällen på Tenho i Kallio, chillidill ställe!

Morgonen där på kom Nadja över på frukost. Det var jätteroligt att höra om hennes härliga lundaliv och att längta lite till sommaren. Nadja har förresten flyttat sin blogg till ratata :)

Att Anna fyllt 21 skulle ju givetvis även firas! Vi började med Fafa's och hemlisar.

Hemma åt vi min favoritglass Kolme Kaverin blåbär-kardumemma <3 Som vanligt då Anna är hos oss pajade vi varandra på magarna före läggdags. ÄLSKLINGAR. Önskar att det fanns fler antiloper i denna stad.

På internationella kvinnodagen hade Axel bestämt sig för att göra middag till mig och Becca (som är fotare av denna bild OCH har skaffat blogg igen!!!). Även denna kväll slutade i en triple spoon. Tycker det är ganska bäst att vi tre går så bra ihop, jag menar annars kanske det skulle bli lite jobbigt. 

Weekend essentials! Denna bild tog jag i lördags, redo får årsfesthelg i Otnäs. 

Min bordsherre, jag och avec festfina!

Grattis TF på 144 års dagen!! Festen var ljuvlig och barocktemat var perfekt. 

Men sillizen var bäst!!

Bollhav, pomppulinna, sockervadd, pannkaka, glass, kompisar och bra feelis. Det är fest påriktigt det!

Tack och hej, PUSS!

Alexandra
16.03.2016 kl. 13:02

Sällskap

Jag tog hand om baby puppe igen i helgen. Han är snäll! Vi bland annat drack vin, tittade på UMK och skuttade omkring. Dessutom gillar han hur mina fötter luktar efter en lång dag på jobbet och äter sitt eget bajs. Easy

Rocky Noël är alltså min nyaste systerson. Jag har några brorssöner också men de har längre svansar, klöser och äter sushi.

Alexandra
24.02.2016 kl. 20:30

Alexandra

21 år / Helsingfors

It's all about kaffe, katter och kompisar!

 

Loposar (mina besties) med blogg:

Anna

Frida

Nelly

Juuli

Michan

Nadja

Becca

Felicia

<3