Vårlista ☼

Har våren börjat som du tänkt dig? Faktiskt! Det mesta har gått enligt planerna och bara det att våren har kommit ä fint i sig.

Hur såg ditt liv ut förra våren? Våren 2015 var magi (och grubbel). Jag reste så mycket att mitt Tyska konto hamnade på minus. Jag besökte Bryssel (spontanst), Berlin (roligast), Strasbourg (häftigast) och London (mysigast). Annars picnickade jag i alla Kölns parker, var förkyld konstant, läste socialpysykologi och lämnade. Lämnade Köln och det liv jag byggt upp där på egen hand, det tog lite ont.

Hur hoppas du att våren blir i år? Bra såklart. Jag har inga världsliga planer eller förväntningar, jag hoppas på en festlig, målinriktad och härlig vår.

Hur hoppas du ditt liv kommer se ut nästa vår? Som nu ungefär men med studier på heltid. Kanske flyttar jag ihop med Axel också, vi får se vi får se :)

Vad är ditt vårplagg nummer ett? Vita sneakers och solisar


Hur förändras musiken du lyssnar på under våren? På våren lyssnar jag mest på pop! Bubblig elektropop haha

Har du några särskilda vårprojekt på g? Tex inträdesprov och att pumpa cykeldäcken

Vad önskar du dig i vår? Mycket energi och solsken!

Föredrar du våren eller hösten? VÅR! Hatar ruttna lövhögar och grytor, älskar krokusar som sticker upp och glass

Vem/vad är din vårförälskelse? Love is in the air, jättekär i Axel nu.

Tre saker som stoppar vårkänslorna. 1. Förkylningen som aaaaalltid kommer efter att vinterjackan bytts ut mot något mindre och lättare 2. Sölighet känns värre nu än de tidigare månaderna 3. När cykeln fryser fast?? trots vinterskorna är borta sedan länge

Har du redan några sommarplaner? Jag kommer rivstarta sommaren med Grekisk öluff med massa kompisar!!!! <3 Cirka juni och augusti bor och jobbar jag i Helsingfors, juli spenderas i Österbotten med 100% semester!

Alexandra
05.04.2016 kl. 23:45

Uppsala över en helg

Från och med nu kan jag nog räkna med en tripp till Uppsala åtminståne en gång i året. Så går det om man har en Frida som flyttat dit. 

Vi umgicks hon och jag, jag och hon. Två bortskämda snorungar som för sextonsjutton år sen hittade varandra i korsningen och trampade upp en stig likt en motorväg mellan våra hem.

URS4EVR <3

Alexandra
17.03.2016 kl. 22:36

Vårpepp, vin, triple spoon, årsfestveckoslut och annat trevligt

Heej kompisar, hur mår ni? 

Jag tänkte sammanställa lite vad som hänt på senaste tiden utöver jobb och studier. Jag gissar att detta kan bli rätt långt, så kan det bli om man har roligt :)

Saker som gett mig energi: solljuset, solglasögon klädda peeps på Helsingfors gator, mycket häng med pojkvän, svettiga eftermiddagar på gymmet, fratidspepp, att ha så himla fina kopisar, personlig utvecklas och tillräckligt med sömn

Varning för onödigt babbel {{ Dessutom har jag lyft upp cykeln från vinterförrådet så nu kan jag susa fram igen jippi!Är för övrigt mycket nöjd över gårdagens två upptäckter. Det är nämligen så att jag hittat substitut för två av några saker som skulle vara bättre om jag bodde kvar i Vasa. På gymmet i Gräsviken som jag inte besökt förrens nu har de nämligen les mills timmar = body attack(älskar!!). Jag tror att jag aldrig i mitt liv kommer hitta ett gym som jag tycker om så mycket som sports club men nu då jag får gå på Les Mills timmar igen känns det lite bättre. Sidospår men den andra saken jag har hittat här är ett citymarket (faktikst i samma hus som gräsviken gymmet) + pepp att de imorgon öppnar ett splitternytt supermarket i Tölö. Slut på dyra handelsturer till valintatalo eller att behöva åka hela vägen till centrum nu :) }}

Saker som tagit energi av mig: planering av min vardag, kroppsdelar som tar sjukt och nojandet

Det här är ju ganska länge sedan men skumpaglada (efter marimekko-ratata kvällen) gick jag och Becca på blomsterhandel. Nu pryder två nya växter vårt hem, Erik the monstrea och Amadeus the puupapu.

En kväll tog jag Axel under armen och gick på bio. Vi såg Deadpool, han fick välja film och jag var skeptisk till en början (gillar ej sci-fi hehehe) men den var jätterolig!

SÖT!!!

En dag packade jag en stor väska redo för att kunna träna, ha normala kläder, sova över, festa och jobba. Mötte upp Theresia, åt burgare på Friends&brgrs (vegebiffen var jättegod!!), sökte långklänning och blev så törstiga att vi blev tvugna att köpa kaka. Logic.

Choko-appelsin-ingefära rawkaka, NOM! 

Hoppetihopp nästan en hela vecka framtåt till fredag. Efter en tio timmar lång jobbdag gick jag ut med Alina. Vi lärde känna varandra på Kulturkarnevalen för massa år sedan, kul grej att vara med varandra nu igen. 

Medan vi förflyttades ifrågasatte jag mitt sinnestillstånd när jag såg denna. Jag avslutade kvällen på Tenho i Kallio, chillidill ställe!

Morgonen där på kom Nadja över på frukost. Det var jätteroligt att höra om hennes härliga lundaliv och att längta lite till sommaren. Nadja har förresten flyttat sin blogg till ratata :)

Att Anna fyllt 21 skulle ju givetvis även firas! Vi började med Fafa's och hemlisar.

Hemma åt vi min favoritglass Kolme Kaverin blåbär-kardumemma <3 Som vanligt då Anna är hos oss pajade vi varandra på magarna före läggdags. ÄLSKLINGAR. Önskar att det fanns fler antiloper i denna stad.

På internationella kvinnodagen hade Axel bestämt sig för att göra middag till mig och Becca (som är fotare av denna bild OCH har skaffat blogg igen!!!). Även denna kväll slutade i en triple spoon. Tycker det är ganska bäst att vi tre går så bra ihop, jag menar annars kanske det skulle bli lite jobbigt. 

Weekend essentials! Denna bild tog jag i lördags, redo får årsfesthelg i Otnäs. 

Min bordsherre, jag och avec festfina!

Grattis TF på 144 års dagen!! Festen var ljuvlig och barocktemat var perfekt. 

Men sillizen var bäst!!

Bollhav, pomppulinna, sockervadd, pannkaka, glass, kompisar och bra feelis. Det är fest påriktigt det!

Tack och hej, PUSS!

Alexandra
16.03.2016 kl. 13:02

Favoritsoppan

Ny vecka nu igen, kul ändå! Jag började just skriva blogginlägg men det blev såå långt (tror jag får dela upp det lite hehe) att jag hann bli hungrig. Gjorde en morot-lins-kokossoppa :)

Detta lade jag i minus saltet, vet inte varför jag satt fram det. PS. kolla vilken stor vitlöksklyfta!! Det är Beccas pappa som odlat och providat oss med en årskonsumtion.

Sen klickade jag på lite turkisk joghurt och mera chili explotion :) Gott och billigt!! Ännu billigare om man orkar göra egen morotspure men jag fick jättemånga körvar billigt. Jag brukar hamstra när jag hittar bra saker på rabatt :--)

Resten av blogginläggen jag nämde kommer så småningom. Nu, ikväll, imorgon eller nästa vecka. Beroende på om jag hittar på något viktigt att göra eller ej. Kram

Alexandra
14.03.2016 kl. 16:29

♀ 8 mars ♀

Pepp via

Glad kvinnodag till alla er som känner sog träffade, ni (vi) är BÄST! Kvinnor är värda mer än rosa rosor idag och alla andra dager men världen är långt från hur den borde vara. Vi kämpar vidare, eller hur? Stay golden

Alexandra
08.03.2016 kl. 10:48

Sällskap

Jag tog hand om baby puppe igen i helgen. Han är snäll! Vi bland annat drack vin, tittade på UMK och skuttade omkring. Dessutom gillar han hur mina fötter luktar efter en lång dag på jobbet och äter sitt eget bajs. Easy

Rocky Noël är alltså min nyaste systerson. Jag har några brorssöner också men de har längre svansar, klöser och äter sushi.

Alexandra
24.02.2016 kl. 20:30

Livet enligt Rosa ombonat på vår kylskåpsdörr

Några meningar som uppstått mitt bland vykort, emojis och rabattkuponger. I pysselverkstaden med Frida fnissade vi jättemycket åt vad som var våran favoritbok för tio år sedan, ''hejdå alla fans''.

Alexandra
19.02.2016 kl. 23:53

Kärlekshelgen

Hallå i stugan, hoppas ni har det bra. Lördagmorgon hade både jag och Rebecca de härligaste vårkänslorna. Alla gardiner drogs upp och vi tassade runt till någon positiv spotify-lista.

Hopphopp gick jag ett kvarter söderut till Nelly och Ben (det mest fabulösa och gosiga par jag känner) som var i Helsingfors över helgen. SKOJ! 

Bestämde oss för att mätta hungriga magar och för att krydda till det lite gick vi inte till fafa's ;) Bra det för på Pjazza åt jag nog en av den godaste glutenfria pizzan någonsin! (med massa gott som zucchini, äggplanta, oliver, mozzarella och färsk basilika). Tiden går fort när man pratar om konstiga och intressanta saker så jag fick lite bråttom hem, byte av väska och kletandet ansiktet innan jag mötte upp Theresia för att missa några Esbo bussar.

För att sedangå på Valentinsitz (och förfest, mellanfest, efterfest ni vet). Det var festligt!!!! Men bäst av allt var nog att kring sextiden på morgonen helt oväntat höra Tanja med vänners fnitter från köket. Ett fåtal timmar sovda men brudarna bjöd oss på brunch (mycket välvalda matvaror för att ha blivit inhandlade mitt i natten med begränsat medvetande måste jag säga!)

När jag och my valentine kände oss färdiga med degandet åkte vi till Fuku på sushibuffa. Dödsgott! Axel och jag gillar att äta sushi tillsammans och detta är nog bästa buffen någonsin. Älskar sushi, älskar honom.

Som grädde på moset hade jag också en mysig kväll. Nu känner jag mig fit for fight, hej vecka nummer sju.

Alexandra
14.02.2016 kl. 23:58

100% redo

Ännu en till vecka har passerat, det känns som att de bara flyger förbi. I denhär farten lär det blir glass och sneaker säsong på nolltid. Inga klagomål på det dock. 

Idag är jag tacksam för coola peppiga kollegor som kommer med bra skämt och ger komplimanger. Och för Becca, det är kalaskul (more like MEGARAVEPARTYkul) att bo med henne!!

Alexandra
12.02.2016 kl. 23:34

Kölle alaaf

Det har nyss varit karneval i lille Kölle. Mitt facebook- och snapchatflöde har bombarderats av vänner som firat i vår gemensamma tyska favorit stad. Jag var inte på plats i år men lever ännu i minnena av fjolårets sex dagars episka fest!

Bra orsak att ha glittrig ögonskugga en hel vecka!! På alla hjärtans dag var jag ängel och festade i mina gymskor (bör upprepas, så skönt!)

Nu ska jag dammsuga till Karnevalsmusik, låtsas att jag dansar med främlingar på gatan eller i ett fönsterbräde med bästisar. Ni vet inte hur många gånger jag hört de tjugo/trettio kändaste karnevalslåtarna, kidsen lyssnar på låtarna året om!

Alexandra
11.02.2016 kl. 19:14

Alexandra

21 år / Helsingfors

It's all about kaffe, katter och kompisar!

 

Loposar (mina besties) med blogg:

Anna

Frida

Nelly

Juuli

Michan

Nadja

Becca

Felicia

<3