Livet enligt Rosa ombonat på vår kylskåpsdörr

Några meningar som uppstått mitt bland vykort, emojis och rabattkuponger. I pysselverkstaden med Frida fnissade vi jättemycket åt vad som var våran favoritbok för tio år sedan, ''hejdå alla fans''.

Alexandra
19.02.2016 kl. 23:53

Kärlekshelgen

Hallå i stugan, hoppas ni har det bra. Lördagmorgon hade både jag och Rebecca de härligaste vårkänslorna. Alla gardiner drogs upp och vi tassade runt till någon positiv spotify-lista.

Hopphopp gick jag ett kvarter söderut till Nelly och Ben (det mest fabulösa och gosiga par jag känner) som var i Helsingfors över helgen. SKOJ! 

Bestämde oss för att mätta hungriga magar och för att krydda till det lite gick vi inte till fafa's ;) Bra det för på Pjazza åt jag nog en av den godaste glutenfria pizzan någonsin! (med massa gott som zucchini, äggplanta, oliver, mozzarella och färsk basilika). Tiden går fort när man pratar om konstiga och intressanta saker så jag fick lite bråttom hem, byte av väska och kletandet ansiktet innan jag mötte upp Theresia för att missa några Esbo bussar.

För att sedangå på Valentinsitz (och förfest, mellanfest, efterfest ni vet). Det var festligt!!!! Men bäst av allt var nog att kring sextiden på morgonen helt oväntat höra Tanja med vänners fnitter från köket. Ett fåtal timmar sovda men brudarna bjöd oss på brunch (mycket välvalda matvaror för att ha blivit inhandlade mitt i natten med begränsat medvetande måste jag säga!)

När jag och my valentine kände oss färdiga med degandet åkte vi till Fuku på sushibuffa. Dödsgott! Axel och jag gillar att äta sushi tillsammans och detta är nog bästa buffen någonsin. Älskar sushi, älskar honom.

Som grädde på moset hade jag också en mysig kväll. Nu känner jag mig fit for fight, hej vecka nummer sju.

Alexandra
14.02.2016 kl. 23:58

100% redo

Ännu en till vecka har passerat, det känns som att de bara flyger förbi. I denhär farten lär det blir glass och sneaker säsong på nolltid. Inga klagomål på det dock. 

Idag är jag tacksam för coola peppiga kollegor som kommer med bra skämt och ger komplimanger. Och för Becca, det är kalaskul (more like MEGARAVEPARTYkul) att bo med henne!!

Alexandra
12.02.2016 kl. 23:34

Kölle alaaf

Det har nyss varit karneval i lille Kölle. Mitt facebook- och snapchatflöde har bombarderats av vänner som firat i vår gemensamma tyska favorit stad. Jag var inte på plats i år men lever ännu i minnena av fjolårets sex dagars episka fest!

Bra orsak att ha glittrig ögonskugga en hel vecka!! På alla hjärtans dag var jag ängel och festade i mina gymskor (bör upprepas, så skönt!)

Nu ska jag dammsuga till Karnevalsmusik, låtsas att jag dansar med främlingar på gatan eller i ett fönsterbräde med bästisar. Ni vet inte hur många gånger jag hört de tjugo/trettio kändaste karnevalslåtarna, kidsen lyssnar på låtarna året om!

Alexandra
11.02.2016 kl. 19:14

Händelselöst men najs

https://open.spotify.com/track/7GTn1vsHDRuIOeoM2dP8Pe

HEJ HEJ, här uppe i slätterna händer det inte så mycket men sånt är väl bra har jag hört. Mer tid för att duscha länge, småprata med alla bekanta man kan träffa på bibban, titta på netflix (ser just nu på serien Orphan Black tipstips), göra mat och gå genom ''skrotlådan''.

Det var mycket fint att rota genom lådan som är fylld med minnen. Förut sparade jag på det mesta för att inte glömma, nu skriver jag ner och fotar desto mer. Jag hittade allt från flygbiljetter, skumpakorkarnas skumpakork (18-års dagen), BFF-föremål, en raketpinne, fina och fula lappar, you name it. Favoriterna var två lappar bombaderade med pepp och kärlek, den omplåstrade flaggan jag tagit hem från gymnaestradan i Schweiz och en sotig bit favoritporslin jag hittade på marken efter att brandsaneringen var gjord av huset.

Imorgon har jag bokat hela dagen för att hänga med beloved ones!!!! (och klippa håret)

Alexandra
05.02.2016 kl. 00:29

Winter wonderland

Åbo i helgen var kalaskul och så himla vintervackert! Jag har överlag varit ganska lite i Åbo och senast var våren 2014. Vi åt massa gotta, drack kaffe i saluhallens tågvagn, funderade, gick överallt(! hade glömt hur det känns) och festade med Juulis svenskaklass + mustascher. Gracias Juuli, Iréne och Tony!

Alexandra
27.01.2016 kl. 18:00

Nytt år med gamla babes

Som vanligt missar vi nästan tolvslaget. I år på grund av att en frisyr fattar eld, hunden har panik och hur gör man med pojkvänner: ska man spraka, skåla eller hånglas först? Ganska tokigt men mycket roligt.

Jag hade en underbar kväll med underbara samlade vänner!

Alexandra
01.01.2016 kl. 18:40

24.12 - favoritdag

Satt på hepparygg ute i en kolsvart skog tills solen steg upp med Frida och Nelly. Good vibes som räckte resten av dagen <3

Livliga smågäster kom på kaffe som sedan blev utbytta mot mommo. Jag fick fira dagen med så himla många jag tycker om. Det plus lite god mat är allt som räknas.

Mina storasyskon och jag, mina bästa förebilder!

Sen blev det mat tills sömmarna började knaka och julklappsöppning. Som vanligt tittade vi på filmen som fanns under granen och någonstans där svängde min egna tomte utan skägg in på gården.

Hoppas ni också fick ha en fin jul att minnas men om inte så är det ju över redan. Kram

Alexandra
30.12.2015 kl. 12:32

Oh Kaisa

Läser så mycket socialpsykologi att jag börjar iaktta främlingar på gatan och springer mellan byggnaderna. Jag tror jag inte är enda som räknar ner dagarna tills man får åka hem för att fira jul och bara chilla (gah <3). Men först ska jag skriva tenterna och jobba några dagar.

Vi hörs sen, xoxoxoxo.

Alexandra
15.12.2015 kl. 20:44

Jag ber om ursäkt

not

- Han kommer över trots det ösregnar och knappt hunnit sätta sig ner efter glöggrundan. Köper choklad och nachos påvägen med motiveringen att det lät som att jag behövde det <3

- Imorgon har vi pikkujoulut via jobbet. 10h tar programmet (+unofficial utgång om jag orkar) och ska träffas där var onnibussi startar, det är allt vi vet. Wooh spännande!

- Tentveckan närmar sig. Jag känner mig inte lugn och sansad. hjälp

Ha en skön söndag och självständighetsdag! Nati

Alexandra
06.12.2015 kl. 00:16

Alexandra

21 år / Helsingfors

It's all about kaffe, katter och kompisar!

 

Loposar (mina besties) med blogg:

Anna

Frida

Nelly

Juuli

Michan

Nadja

Becca

Felicia

<3