Händelselöst men najs

https://open.spotify.com/track/7GTn1vsHDRuIOeoM2dP8Pe

HEJ HEJ, här uppe i slätterna händer det inte så mycket men sånt är väl bra har jag hört. Mer tid för att duscha länge, småprata med alla bekanta man kan träffa på bibban, titta på netflix (ser just nu på serien Orphan Black tipstips), göra mat och gå genom ''skrotlådan''.

Det var mycket fint att rota genom lådan som är fylld med minnen. Förut sparade jag på det mesta för att inte glömma, nu skriver jag ner och fotar desto mer. Jag hittade allt från flygbiljetter, skumpakorkarnas skumpakork (18-års dagen), BFF-föremål, en raketpinne, fina och fula lappar, you name it. Favoriterna var två lappar bombaderade med pepp och kärlek, den omplåstrade flaggan jag tagit hem från gymnaestradan i Schweiz och en sotig bit favoritporslin jag hittade på marken efter att brandsaneringen var gjord av huset.

Imorgon har jag bokat hela dagen för att hänga med beloved ones!!!! (och klippa håret)

Alexandra
05.02.2016 kl. 00:29

Ratatas reselista

ÄLKAR ATT RESA! Världen har så mycket att bjuda på

Vilken är den varmaste respektive kallaste resan du gjort?

Det hetaste jag någonsin upplevt var februari 2011 i Mexiko. Vi gjorde en utflykt till Maya underverket Chichén Itzá. Det var platt och det var torrt men mycket häftigt och på hemvägen badade vi i en grotta. Det kallaste var nog skidveckan i Levi med -40 grader, vi lyckades skida sammanlagt cirka tre timmar på fyra dagar. Även Islands bitande vind kändes otroligt kall för att vara juni.

Off pist äventyr i Österrikiska alperna

Hur länge varade din längsta resa?

Två och en halv vecka, Malaysien+Singapore.

Vad är ditt favoritsätt att resa på?

Älskar att åka båt!

Favoritland att resa i?

Kroatien! Vi har under båda resorna haft hyrbil att ta oss runt med, Kroatien är absolut ett av mina favorit länder!

Berätta om en resa som inte blev som du trodde.

Ingen resa blir ju riktigt som man har tänkt sig men det extremaste jag varit med om var nog New York och Domikanska resan som tog slut på Vanda flygfält. Det var en hejdundrande snöstorm så JFK var avstängt i fyra dagar. Vi fick helt enkelt återvända hem med alla väskor packade och bokningar gjorda. Det var sad.

Vad är den turistigaste platsen du varit på?

Kanarieöarna och London kanske.

Vilka tips skulle du ge till en turist som skulle vilja resa till staden du bor i?

Ta färjan till Talinn. NÄ SKOJA. Det finns massa bra i Helsingfors! Till exempel bra kultur, göttig mat och fina kvarter.

Har du några måsten i reseväskan?

Nääe.

Dina fyra bästa resebilder.

Omöjligt svårt, dessutom ledde denna fråga till en och en halv timmes nostalgiresa

Busy Paris, fotad med en total spruken iPhone4

Jag och en favorit som letar efter sjöodjur i Rhendalen

Vad är den sämsta resan du gjort?

Egypten som sjuåring. Kallt, bråkande föräldrar, stora myggbett och medan vi satt på flyget hem sprängdes en bomb i vattenparken vi besökt några dagar innan. Jag har tyvärr förträngt allt bra med den resan (för allt kan ju inte ha varit dåligt).

Vart skulle du vilja åka just nu?

Tokyo och Costa Rica, bestående drömmar <3

Vart vill du absolut inte åka?

Egentligen vill jag överallt men något riktigt oroligt område hoppar jag gärna över för egen säkerhet.

Har du någon resa inplanerad inom en snar framtid?

Well Köln nästa vecka blev ju inte av (buhuu) istället ska jag kattvakta i Vasa haha.

Bokad resa: Grekisk båtluff i juni!!

Obokade resor för våren: Kompishäng med i Köpenhamn med Camilla och i Uppsala med Frida. Hoppas de blir av!

 

Alexandra
31.01.2016 kl. 23:55

She loves the smell of coffees, bloomed roses and new begnnings

Kaffe för mig startade med rynk på näsan, till att vara en överlevnadsfaktor under studenten, till detta. Nu rynkar jag på näsan av helt andra orsaker, för mycket eller konstig skum i mjölken, konstiga eftersmaker eller sötsliskiga siraper. Eller det allra värsta, att betala många euron för något som kommer ur en automat. Kaffesnobb.

Universitetsgatan 6 har ändå absolut inte gjort mig att vilja dricka mera, utan bara bättre!

Det är även något jag önskar andra även kunde inse. Den finska befolkningen idag dricker för mycket kaffe (och enligt mig + andra entusiaster även för dåligt). Efter den andra koppen i skolan eller på jobbet och suget ännu finns kvar är det nog bäst att överväga te eller liknande. Bieffekterna av kaffe är i största grad positiva men ingen sorts överdrift är speciellt bra. 

Favoriter: classic capu och Kaffas Kenya roasts helst gjorda i sifon :)

Konsten bakom vad som hamnar i koppen är så intressant och häftig. Alldeles snart, cirka om någon vecka ska jag äntligen göra mitt barista prov. Tills dess: skål i kopparna!

Alexandra
27.01.2016 kl. 21:46

Winter wonderland

Åbo i helgen var kalaskul och så himla vintervackert! Jag har överlag varit ganska lite i Åbo och senast var våren 2014. Vi åt massa gotta, drack kaffe i saluhallens tågvagn, funderade, gick överallt(! hade glömt hur det känns) och festade med Juulis svenskaklass + mustascher. Gracias Juuli, Iréne och Tony!

Alexandra
27.01.2016 kl. 18:00

Nytt år med gamla babes

Som vanligt missar vi nästan tolvslaget. I år på grund av att en frisyr fattar eld, hunden har panik och hur gör man med pojkvänner: ska man spraka, skåla eller hånglas först? Ganska tokigt men mycket roligt.

Jag hade en underbar kväll med underbara samlade vänner!

Alexandra
01.01.2016 kl. 18:40

24.12 - favoritdag

Satt på hepparygg ute i en kolsvart skog tills solen steg upp med Frida och Nelly. Good vibes som räckte resten av dagen <3

Livliga smågäster kom på kaffe som sedan blev utbytta mot mommo. Jag fick fira dagen med så himla många jag tycker om. Det plus lite god mat är allt som räknas.

Mina storasyskon och jag, mina bästa förebilder!

Sen blev det mat tills sömmarna började knaka och julklappsöppning. Som vanligt tittade vi på filmen som fanns under granen och någonstans där svängde min egna tomte utan skägg in på gården.

Hoppas ni också fick ha en fin jul att minnas men om inte så är det ju över redan. Kram

Alexandra
30.12.2015 kl. 12:32

Oh Kaisa

Läser så mycket socialpsykologi att jag börjar iaktta främlingar på gatan och springer mellan byggnaderna. Jag tror jag inte är enda som räknar ner dagarna tills man får åka hem för att fira jul och bara chilla (gah <3). Men först ska jag skriva tenterna och jobba några dagar.

Vi hörs sen, xoxoxoxo.

Alexandra
15.12.2015 kl. 20:44

Jag ber om ursäkt

not

- Han kommer över trots det ösregnar och knappt hunnit sätta sig ner efter glöggrundan. Köper choklad och nachos påvägen med motiveringen att det lät som att jag behövde det <3

- Imorgon har vi pikkujoulut via jobbet. 10h tar programmet (+unofficial utgång om jag orkar) och ska träffas där var onnibussi startar, det är allt vi vet. Wooh spännande!

- Tentveckan närmar sig. Jag känner mig inte lugn och sansad. hjälp

Ha en skön söndag och självständighetsdag! Nati

Alexandra
06.12.2015 kl. 00:16

Budabäst

Budapest bjöd på vackra promenader, kyrkor, byggnader, rulltrappor att pussas i och historiska påminnelser. Donau delar staden i Buda och Pest, vi hängde mest i Pest.

C00Lcouple? Inte ens staged

En kväll packade vi simkassarna och blottade våra fyllda magar. Széchenyi badet var höstens upplevelse! Verkligen. Vi njöt i många timmar men fick småspringa för att inte frysa av fossingarna när det skulle bytas bassäng. Mellan de massiva stenblocken fanns en tjock ånga som tog oss till en annan värld. Inne i husen hittade vi grön bassäng efter grön bassäng och en hel del olika bastun. Och titta bara på schackklubben! Efteråt var vi skrynkligare än någonsin förut.

Vi var inte alls sugna på fest men Budapest har ett amazing nattliv. Hela gator fyllda med ''ruin bars'' och hippa caféer. T.ex. hamnade vi på en kommunistbar, ledorden var rött, propaganda och Stalin :')

Ett annat ställe som jag faktikst hade kollat upp var Szimpla Kert. Den häftigaste baren av dem alla, absolut ett äventyr i sig. Man kunde till exempel dricka ölen i ett badkar, hitta de konstigaste detaljerna eller gå ut i trädgården där det var barbeque.

Vi promenerade två gånger över broarna för att upptäcka ''den andra sidan''. Dels slott dels bostäder. 

Vi klättrade upp för berget var slottet fanns, varför åka dyr bergbana eller gå på färdiga stigar när man kan bränna bort en hamburgare? Slottet var vacket, stort osv osv men utsikten var bättre! Tyvärr klarade inte telefonen av att fota genom dimman som lurade över hela staden men det räcker väl med att jag såg det :)

Sista morgonen checkade vi ut (från vår fräscha, stora, billiga apartment?), åt egg benedict och ringde våra föräldrar. 

Budapest förvånade och levererade, det var allt annat än lagom. Åk hit!

Alexandra
05.12.2015 kl. 18:54

Lite depp, lite pepp

HAPPY DECEMBER!

Vi överlevde ännu ett till november hörni, det är värt att firas! Faktumet att tre av mina vänner kände någon som tog sitt liv under den senaste månaden gör mig galen och lite rädd. Den övre jordhalvan borde helt enkelt utrymmas under den mörkaste hösten för befolkningens bästa. Drastiskt och omöjligt I don't care.

Men först: vackra upplysta tider och snälla barn. Åh mänsklighet (och choklad) <3

Alexandra
01.12.2015 kl. 22:12

Alexandra

21 år / Helsingfors

It's all about kaffe, katter och kompisar!

 

Loposar (mina besties) med blogg:

Anna

Frida

Nelly

Juuli

Michan

Nadja

Becca

Felicia

<3