Lite depp, lite pepp

HAPPY DECEMBER!

Vi överlevde ännu ett till november hörni, det är värt att firas! Faktumet att tre av mina vänner kände någon som tog sitt liv under den senaste månaden gör mig galen och lite rädd. Den övre jordhalvan borde helt enkelt utrymmas under den mörkaste hösten för befolkningens bästa. Drastiskt och omöjligt I don't care.

Men först: vackra upplysta tider och snälla barn. Åh mänsklighet (och choklad) <3

Alexandra
01.12.2015 kl. 22:12

Hej juletider och lyckobubbel

Somnade med ost och två färgers vin i magen. Blev bortskämd med brunch och födelsedagspresenter hos min syster och sedan föll den första snön. Bf och jag var någonstans mellan Helsingfors och Vanda, ett bussbyte påväg till +32 grader celsius och rutschkanor. Perfekta dagen, jag tror det vänder nu! 

Första snön 2013

Alexandra
22.11.2015 kl. 11:51

Fint med många hem

Halloja, jag har varit i Vasa ett antal dagar. Egentligen åkte jag upp endast för ett läkarbesök jag fasat för i en halv evighet men det var skönt att pausa vardagen lite på köpet. Speciellt nu när världen varit oviss och stått i brand kändes det lite tryggare att sova under föräldrarnas tak med en spinnmaskin i fotändan. Dessutom fick jag träffa lite friends, fylla näringsluckor och uträtta mer eller mindre viktiga ärenden. 

Tillbaka i läggan var det så härligt att se Becca igen. Dricka blandsaft, borsta tänderna och inatt till och med sova tillsammans. Jag tror vi saknat varann lite grann <3

På tal om hem skickar jag idag ett paket till Tysklands familjen. Lite känslor kan väl ha uppstått när jag skrev brevet, skulle behöva mina bästa två lyckopiller nu i höstmörkret.

Kram på er

 

Alexandra
16.11.2015 kl. 15:57

Snörvel

För en vecka sedan fyllde Fratello 4 år. Party party och latte art throwdown. Så himla rolig arbetsplats jag fått! Snart kanske jag också kan göra påfåglar i koppen, men före det är det mycket som är viktigare. Förhoppningsvis har jag titeln barista om några månader, BAM liksom.

För att dra ner glädjen lite fick jag allas ovän höst flunssan när jag kom hem den kvällen. Efter fem dagar sängliggandes är jag nu relativt kry i både kropp och knopp men det tog många näsdukspaket och satsumas. Idag tog jag mig längre än till K-kauppan eller bibban(försök). Jag skrev nämligen min första uni tent, wiipwoop borde jag nog klara det med :) 

Nu sitter jag och väntar på min kära kompis Nelly. Såg henne alldeles just på hennes jobb och sedan tog vi en Castro promenad men jag saknar ju henne redan!

KRAM NI <3

Alexandra
23.10.2015 kl. 21:39

14 oktober

Nu är det nog krispigt och vackert!! Jag tycker vi alla ska ta vara på det innan det är för sent

Min cykel knarrar, glasögonen immar, alla lampor brinner ut, byxorna luktar croissanter och strumporna svett. Men allt är härligt och jag svävar i ett post-yoga moln

Alexandra
14.10.2015 kl. 22:06

10 saker denna vecka

❁ Jag har köpt nya byxor. Skitsnygga om jag får säga det själv

❁ Axels första gång på friends and burgers. Han blev mållös och förstod inte hur han har levt hela livet utan. Lite som jag om honom då

❁ Jag fick jobbet. Helt påriktigt! Jag dessutom längtar till morgonturerna, klockan 6.30 kan man cykla jättefort och alla andra sover medan jag mixar smoothies

❁ En diskussion om barnskyddet på finska är lite för komplicerat

❁ Hemlisar

❁ Kotipizzan vid oss tror inte man kan göra glutenfria kotzones. DET KAN MAN VISST

❁ Trycker ner axlarna, tar händerna från fickorna och slappnar av i ansiktet. Jag har bestämt att vädret inte är något hinder

❁ 12 pers i vår gonorrlya. Det ekar över hela staden.. Nu är alla i mitt kök och jag är alldeles paj.. Kan inte tänka jag står bara här och ler..

❁ Det finns en likadan gris som på Strömsö nära oss

❁ Promenixxx

Alexandra
20.09.2015 kl. 20:42

Det doftar höst och nya möjligheter

Vecka 38

Hörni vet ni, jag har lyckats charma in mig till två riktigt dröm arbetsplatser. Det var inte så lätt att söka men fy tusan vad jag är nöjd nu. Jag har har förstås provtid på båda två, med start denna vecka. Peppen!

Annars tror jag det är som vanligt. Träffa folk, lite skola, ta hand om kids, Esbo och festlig helg. Med ett strejkande samhälle på fredag och slutsålda Norlie & KKV biljetter på lördag blev det lätt att betsämma dag för inflyttningsfest. Wehoo, några fler som vill komma?

Godnatt älskningar

Alexandra
15.09.2015 kl. 00:41

Make tacos not war

I helgen har jag hängt mest med dessa två. Och det är nog så det kommer förbli. We have fun, är jättetröga men mysiga på morgonen och äter oroväckande bra mat. 

Här är en bild från Vasa nations kräftskiva. Väldigt roligt! Venla mittemot mig och Tanja två huvuden bakom, vi var hela fyra gamla truppkompisar på ett och samma ställe. Och inte nog med det hängde jag lite med högstadie Heidi och Malin på efterfesten. Kräftskivan var annars också rolig, jag gillar kräftor och fick klä upp mig!

Igår skulle vi bota tröttheten med att gå på Helsinki puppy parade. Tyvärr hittade vi inga hundar. Men det var okej, vi köpte massa socker och låg i gräset. Jag tror det var första gången jag faktiskt gick inne i brunnsparken, så fint ju! Konstaterade att vi ska göra som min syster, först bo på Linnankoskigatan (som faktiskt är jättebra) och sedan flytta till sydligare stadsdelar av Helsingfors då plånboken tllåter.

Alexandra
14.09.2015 kl. 23:05

Första veckan

Hallo! Jag har en del överloppstid nu så varför inte börja blogga. Ungefär dethär har hänt den senaste veckan:

Vi flyttade ner ganska smidigt. Pappa fixade en monstertruck, ikea, skruvaskruvaborraborra och så var det klartt. Igår åkte jag och Becca på ikea round 2 med köttbullar för 2,7€ och köpa ännu lite till.

Pytte sneak peak på hur det ser ut i köket. Vi tycker så mycket om denhär lägenheten, allt är ganska perfekt för oss. Rebecca bor i princip bredvid skolan och jag har 3km. En gata ner har vi parker, vattnet och en himla tikibar.

Så länge mamma och pappa var här hängde (läs: åt) vi lite med syskonen också. 

Ella frågade om jag ville springa midnight run och det var ju klart! Med tanke på min träningshistoria den senaste tiden är jag jättestolt att jag sprang hela. Det var så feelis att springa i klunga mitt i natten, nu vill jag bara springa meer! När jag kom hem fick jag ta hand om en ynkling som varit på sin första studiesits :')

Resten av tiden har jag sökt jobb, städat, barnvaktat och förflyttat mig. Tanja kom på besök en kväll också, mycket trevligt men nästa gång ska jag ha en pampig kaka att bjuda på! :) Imorgon har jag min första föreläsning på socokom woppidoo och förhoppningsvis kommer det fler arbetsintervjuer :)

Alexandra
31.08.2015 kl. 21:30

00250, så mycket att bevisa

Helsingfors. Där två cykellås behövs, favoritgodis säljs överallt, alla vill tala finska och var många av mina kärste finns. Staden jag kom fram att ger mig mest möjligheter just nu.

Allt har hittat sin rätta plats och vi har äntligen köpt kaffefilter. Ni är så hjärtligt välkomna hit!

Alexandra
28.08.2015 kl. 16:32

Alexandra

21 år / Helsingfors

It's all about kaffe, katter och kompisar!

 

Loposar (mina besties) med blogg:

Anna

Frida

Nelly

Juuli

Michan

Nadja

Becca

Felicia

<3