10 saker denna vecka

❁ Jag har köpt nya byxor. Skitsnygga om jag får säga det själv

❁ Axels första gång på friends and burgers. Han blev mållös och förstod inte hur han har levt hela livet utan. Lite som jag om honom då

❁ Jag fick jobbet. Helt påriktigt! Jag dessutom längtar till morgonturerna, klockan 6.30 kan man cykla jättefort och alla andra sover medan jag mixar smoothies

❁ En diskussion om barnskyddet på finska är lite för komplicerat

❁ Hemlisar

❁ Kotipizzan vid oss tror inte man kan göra glutenfria kotzones. DET KAN MAN VISST

❁ Trycker ner axlarna, tar händerna från fickorna och slappnar av i ansiktet. Jag har bestämt att vädret inte är något hinder

❁ 12 pers i vår gonorrlya. Det ekar över hela staden.. Nu är alla i mitt kök och jag är alldeles paj.. Kan inte tänka jag står bara här och ler..

❁ Det finns en likadan gris som på Strömsö nära oss

❁ Promenixxx

Alexandra
20.09.2015 kl. 20:42

Det doftar höst och nya möjligheter

Vecka 38

Hörni vet ni, jag har lyckats charma in mig till två riktigt dröm arbetsplatser. Det var inte så lätt att söka men fy tusan vad jag är nöjd nu. Jag har har förstås provtid på båda två, med start denna vecka. Peppen!

Annars tror jag det är som vanligt. Träffa folk, lite skola, ta hand om kids, Esbo och festlig helg. Med ett strejkande samhälle på fredag och slutsålda Norlie & KKV biljetter på lördag blev det lätt att betsämma dag för inflyttningsfest. Wehoo, några fler som vill komma?

Godnatt älskningar

Alexandra
15.09.2015 kl. 00:41

Make tacos not war

I helgen har jag hängt mest med dessa två. Och det är nog så det kommer förbli. We have fun, är jättetröga men mysiga på morgonen och äter oroväckande bra mat. 

Här är en bild från Vasa nations kräftskiva. Väldigt roligt! Venla mittemot mig och Tanja två huvuden bakom, vi var hela fyra gamla truppkompisar på ett och samma ställe. Och inte nog med det hängde jag lite med högstadie Heidi och Malin på efterfesten. Kräftskivan var annars också rolig, jag gillar kräftor och fick klä upp mig!

Igår skulle vi bota tröttheten med att gå på Helsinki puppy parade. Tyvärr hittade vi inga hundar. Men det var okej, vi köpte massa socker och låg i gräset. Jag tror det var första gången jag faktiskt gick inne i brunnsparken, så fint ju! Konstaterade att vi ska göra som min syster, först bo på Linnankoskigatan (som faktiskt är jättebra) och sedan flytta till sydligare stadsdelar av Helsingfors då plånboken tllåter.

Alexandra
14.09.2015 kl. 23:05

Helger är nog ändå bäst

Teknologer är kul men det är nog tur att jag inte vill bli en för samhällets bästa. Axel kom ner i fredags och på lördag gick vi å gänget på tfs inledande sitz, dessutom kom Becca också. Fun!

Banana var också där i sin nya ljusrosa halare. Jag och Rebecca har nog haft lite kompisabstinens (sku inte vi bo tillsammans vore det nog panik) så det var tur att Anna finns inom bussavstånd nu. Sitz, fest, dans, dans, hamburgare, världens finaste famn som botar flera timmars hicka med en enda beröring, godnatt.  

Nångång alldeles för sent steg vi på bussen tillbaka till Helsingfors och Anna kom med. Åt körvin och gosade tills det var sovdags igen. 

Alexandra
07.09.2015 kl. 22:39

Första veckan

Hallo! Jag har en del överloppstid nu så varför inte börja blogga. Ungefär dethär har hänt den senaste veckan:

Vi flyttade ner ganska smidigt. Pappa fixade en monstertruck, ikea, skruvaskruvaborraborra och så var det klartt. Igår åkte jag och Becca på ikea round 2 med köttbullar för 2,7€ och köpa ännu lite till.

Pytte sneak peak på hur det ser ut i köket. Vi tycker så mycket om denhär lägenheten, allt är ganska perfekt för oss. Rebecca bor i princip bredvid skolan och jag har 3km. En gata ner har vi parker, vattnet och en himla tikibar.

Så länge mamma och pappa var här hängde (läs: åt) vi lite med syskonen också. 

Ella frågade om jag ville springa midnight run och det var ju klart! Med tanke på min träningshistoria den senaste tiden är jag jättestolt att jag sprang hela. Det var så feelis att springa i klunga mitt i natten, nu vill jag bara springa meer! När jag kom hem fick jag ta hand om en ynkling som varit på sin första studiesits :')

Resten av tiden har jag sökt jobb, städat, barnvaktat och förflyttat mig. Tanja kom på besök en kväll också, mycket trevligt men nästa gång ska jag ha en pampig kaka att bjuda på! :) Imorgon har jag min första föreläsning på socokom woppidoo och förhoppningsvis kommer det fler arbetsintervjuer :)

Alexandra
31.08.2015 kl. 21:30

00250, så mycket att bevisa

Helsingfors. Där två cykellås behövs, favoritgodis säljs överallt, alla vill tala finska och var många av mina kärste finns. Staden jag kom fram att ger mig mest möjligheter just nu.

Allt har hittat sin rätta plats och vi har äntligen köpt kaffefilter. Ni är så hjärtligt välkomna hit!

Alexandra
28.08.2015 kl. 16:32

Bloglovin

Denhär bloggen har nu ploppat in i bloglovin' systemet. Sök på heyalexandra eller nåt likande så borde det fungera. Dethär var mest riktat till Frida men nu vet ni andra också (och behöver inte missa ett ord jag skriver). Puss och godnatt

Alexandra
16.07.2015 kl. 23:39

Keikkamimmit

Roligt att fan girla över Harry Styles och sjunga rådigågga för fulla halsar under bar himmel. Och trots 1D hypen börjar dö ut så lyckades konserten toppa Stockholm ifjol, så bra feelis både på scen och i publiken.

Egentligen borde jag ha nog av konsterter och festivaler nu men keikkamimmi som jag blivit så vill jag bara ha mer. Flow söndag har massa bra som Alt-J (GAH) och Florence + The Machine vars nya album är guld. Mmmh, där bara måste jag ju va!

Alexandra
07.07.2015 kl. 18:17

Sommarens grej

Tre exempel på roliga saker man kan göra om man har tillgång till en maastopyörä:

Cykla på skogsstigar och på sanden, dricka milkshakes och se Måns Zelmerlöv casually gå förbi. Allt i super bra sällskap!

I know you want one

Alexandra
06.07.2015 kl. 00:14

Provinssi15

Detta muppgäng gick alla första gången på festival förra veckan. Trots massa regn levde det upp till förväntningarna. I alla fall jag hade jättekul!

När vårt lyxtält Camp Reinikka på två rum och hall stod någolunda stadigt tog vi oss ut i regnet. Axel drog med oss till A day to remember, det visade sig vara det band som överraskade mest av alla :)

 

 

Sen blev det MUSE!! Häftigt men trångt. Dessutom var deras scen sjukt fotogenisk.

Det var Axels födispresent av mig att få se Muse på provinssi. Jag tror jag lyckades med tannke på denhär bilden. Så glad, så söt! 

Dag 2 var det inte så lite mycket bättre väder, vi började med pizza. Jag och Frida åt någon Mexico variant och började nästan spruta eld haha, varför ska det alltid bli så?

Kent var tyvärr lite tråkiga men det var fint ändå!

På Elastinen var det däremot äckligt bra feelis = ful dans längst bak i publiken!

#ELA #jou

Calvin Harris slutade festivalen för oss med ett enda rök, eld och konfettihav. Jag tror hela Törnävänsaari vibrerade när han ropade JUMP.

Skitglada åkte vi hem mitt i natten och alla var tvugna att stiga upp någon timme senare för att jobba.. Förutom jag som sov säkert halva dagen :)

Tack tack, det där gör vi igen!!

Alexandra
02.07.2015 kl. 20:01

Alexandra

21 år / Helsingfors

It's all about kaffe, katter och kompisar!

 

Loposar (mina besties) med blogg:

Anna

Frida

Nelly

Juuli

Michan

Nadja

Becca

Felicia

<3