Boom, det är redan juli

06.07.2016 kl. 22:51

(hej)

Jag har saknat detta lite känner jag nu. Åh. Hur är det med er? Jag mår jättebra, jag fick just semester och drack dyrt vin med min syster ikväll.

Jag minns inte vad jag skrivit på bloggen men för att klargöra så har jag fortsatt som barista på Fratello över sommaren. Sommar Helsingfors är UNDERBART men lite ensamt. Nu när jag har semster ska jag åka upp till Österbotten för en längre tid, kanske till och med en hel månad. Det ska bli fint, jag har så mycket roligt att se fram emot!

Nu är det även klappat och klart att jag börjar studera till hösten. Mellanåren var lärorika, behövliga och roliga men det senaste halvåret har jag bara gått och längtat efter att gå i skola igen. Gulis höst känns till skillnad mot själva studierna lite avlägset men kanske jag ännu kan hitta motivation till det med! 

Vill ni veta vad jag gjort de senaste dagarna? (förutom att packa kappsäck, servera turister, källsortera och springa på löpband)

Han var här. Distans är bajs men bubblan man lever i sen då man väl träffas är helt underbar. Pride-veckan gav en extra kärleks boost till hela Finland <3

På en och samma dag mötte jag upp Nadja och denna söta. Alltså titta på våra fina glassar!!

Och idag har jag som sagt druckit vin med min syster. Hon har just varit på hennes kompis drömmiga bröllop i Italien. Om några veckor ska även jag gå på bröllop (Solf, Toscana same shit). Jag har varit på en och annan vigsel men ett riktigt bröllop har jag inte deltagit i på säkert 10 år.

Vi gick till Holiday på Skatudden som är nyöppnat för i sommar. Gudars vilket roligt ställe alltså! Ella hade redan tetsat cirka var tredje rätt på menyn så smakrådet ledde mig till denna göttiga sushi bowl. Nom. 

När det blåste upp blev det kallt och vi gick vidare. Drack te och delade lite choko på El Fant (jag ligger såå efter, älskar ju att testa nya paikkor men hade inte heller varit här än).

En bra början på min vacayay. Nu ser jag fram emot en lång nattsömn och festivalliv deluxe!! Är det någon annan som ska på Ruissi i helgen?

Alexandra
Kommentarer (2)
men åh så fint och alltså glassarna!! *_* har alltid velat prova sådana! var det gott eller bara otroligt fotovänligt?
joré07.07.16 kl. 12:52
JAA! Och faktiskt super goda (så länge man väljer rätt topping förstås) :)
14.07.16 14:13
Hej! Var skall du börja studera i höst?
Är en flicka som blev student i höst men har inte någon studieplats inför hösten. Så jag undrade att hur har det varit att studera på öppet uni?
Anonymous09.07.16 kl. 23:28
Hej! Jag börjar på socialt arbete och socialpolitik på Soc&Kom (Helsingfors uni). Under förra året läste jag en del öppna kurser av detta ämne och också socialpsykologi. Jag är glad att jag läste via öppna för via det jag förstod att jag vill läsa socialt arbete hellre än socialpsykka som jag tidigare hade sökt in till. Dessutom får man ju läsa och samla kurser man senare får till godo och håller upp ''skoltänket''. Hoppas du hittar nåt som passar dig :)
14.07.16 14:34

Alexandra

21 år / Helsingfors

It's all about kaffe, katter och kompisar!

 

Loposar (mina besties) med blogg:

Anna

Frida

Nelly

Juuli

Michan

Nadja

Becca

Felicia

<3